Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Na Dánky půjdou házenkářky bez Jeřábkové, ale s Knedlíkovou

V nominaci českých házenkářek pro březnový dvojzápas kvalifikace mistrovství Evropy proti Dánsku chybí jedna z opor Markéta Jeřábková, která je po operaci kolena. Do týmu se naopak vrací další z tahounů Jana Knedlíková, jež chyběla na prosincovém světovém šampionátu. Trenér Jan Bašný povolal devatenáct hráček. Tým se sejde 18. března v Plzni, 21. března tam odehraje první zápas a 24. března odvetu v Aarhusu.

Jana Knedlíková
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

Jeřábková byla na mistrovství světa, kde český tým obsadil osmé místo, sedmou nejlepší střelkyní se 43 brankami. "Nahradit Markétu je velice těžké. Pokud nepočítám sedmimetrové hody, byla nejlepší střelkyní mistrovství světa. Taková hráčka v podstatě nahradit nejde ani v českém a možná ani světovém měřítku," uvedl v tiskové zprávě kouč Bašný.

Jeřábková se zranila v zápase Poháru EHF s Höörsem. "Podle nějaké nové operační metody, kterou jí aplikovali, by mohla být na konci sezony k dispozici. V případě, že její rehabilitace bude postupovat dobře, mohli bychom ji využít v posledním dvojzápase kvalifikace na přelomu května a června," dodal Bašný.

Je nám líto, video expirovalo.
Do házenkářské reprezentace se vrací Knedlíková

Do týmu se naopak vrací další opora Knedlíková z maďarského Györu. "Samozřejmě nám v Německu chyběla, i když hráčky, které na šampionátu byly, se ji snažily zastoupit co nejlépe. Ale Jana hraje v nejlepším týmu světa a je tam velice platnou hráčkou. Je ohromně platnou hráčkou i pro náš tým a jsem moc rád, že má dobrou formu. Sleduji ji v zápasech Ligy mistryň a vím, že její přítomnost určitě zkvalitní naši hru," prohlásil Bašný.

Oproti světovému šampionátu se do nominace dostaly také levá spojka Jana Šustková, střední spojka Michaela Kolářová a pivotka Michaela Konečná, kterou podobně jako Knedlíkovou vyřadilo z mistrovství zranění.

Český tým má po dvou z šesti zápasů kvalifikaci dobře rozehranou. Reprezentantky na úvod porazily doma Island a pak remizovaly ve Slovinsku. Dánky jsou favoritkami čtyřčlenné skupiny. "Dánsko je favoritem naší skupiny, bylo vylosováno z prvního koše, ale na druhou stranu na šampionátu Dánky vypadly ve čtvrtfinále tak jako my. Vyřadily je Švédky, se kterými jsme hráli stejný zápas jako Dánky. Myslím, že nejsme v zápase úplně bez šancí," věří Bašný.

Nominace:

Brankářky: Petra Kudláčková (Slavia Praha), Dominika Müllnerová (Most), Lucie Satrapová (Kristianstad/Švéd.),

pivotky: Petra Adámková (Göppingen/Něm.), Alena Šetelíková (Slavia Praha), Michaela Konečná (Poruba),

křídla: Jana Knedlíková (Györ/Maď.), Dominika Zachová (Most), Veronika Malá (Issy Paris Hand/Fr.), Kristýna Salčáková (Achneheim Truchtersheim/Fr.),

spojky: Veronika Galušková (Slavia Praha), Michaela Hrbková (Göppingen/Něm.), Helena Ryšánková (Dijon Bourgogne/Fr.), Kamila Kordovská (Blomberg-Lippe/Něm.), Iveta Luzumová (Thüringer HC/Něm.), Šárka Marčíková (Štětín/Pol.), Petra Maňáková (Most), Michaela Kolářová (Zlín), Jana Šustková (Veselí n. M.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články