Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Most proti Lublani ztratil šance na postup v Lize mistryň. Poruba v Poháru EHF vyhrála rozdílem třídy

Smolná koncovka proti Sävehofu nebo debakl v maďarském Györu jsou důvodem, proč házenkářky Baníku Most ztratily reálnou šanci na postup ze skupiny. V nedělním zápase podlehly Krimu 26:31, který přitom na jeho domácím hřišti dokázaly porazit. Za týden je za trest čeká poslední zápas v soutěži proti suverénu skupiny Györu. V evropských soutěžích ale nekončí, budou pokračovat ve Vyzývacím poháru. V jeho třetím kole dokázaly házenkářky Poruby deklasovat Ankaru Yenimahalle 34:25.

Michaela Borská se snaží prorazit obranou Krimu
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Černí andělé právě ve Slovinsku při debutu v Lize mistryň před pěti týdny vybojovali vítězství, soupeře z Lublaně tehdy přehráli o dva góly. V dnešní odvetě v chomutovské aréně však Most od začátku dotahoval, v poločase byl ještě rozdíl dvou branek, ale ve druhé půli už skórovaly častěji hráčky Krimu.

"Dvacet pět technických chyb, to je strašné množství, s tím se takový tým porazit nedá. To byl největší problém dnešního utkání," řekl kouč Jiří Tancoš televizi Sport1. "Je to tím, jak hrajeme: na hranici rizika. Jinak hrát nemůžeme. Soupeři jsou daleko kvalitnější na všech postech, my máme jedinou šanci hrát v takovémhle tempu," uvedl.

Na své svěřenkyně byl pyšný. "Holky bojovaly, snažily se, možná v tom byla i přemíra snahy. Musím je pochválit, je třeba na tom dál pracovat a zlepšovat se," dodal. V pohárové Evropě české šampionky nekončí, po Novém roce budou pokračovat v Poháru EHF.

V utkání nižší soutěže Vyzývacího poháru si zadělala na postup Poruba, která porazila tureckou Ankaru Yenimahalle 34:25. Odveta se hraje 17. listopadu v Turecku. 

Výsledky 5. kola základní skupiny D házenkářské Ligy mistryň

Most - Krim Mercator 26:31 (12:14)
Nejvíce branek: Zachová 8/1, K. Kostelná a Mikulčíková po 4 - Zuličová 11, Baričová 6, Varagičová 5.

Úvodní utkání 3. kola Vyzývacího poháru házenkářek:

Sokol Poruba - Ankara Yenimahalle 34:25 (15:12)
Nejvíce branek: Desortová 10/1, Polášková 9/4, Maiwaelderová 5 - Öztürková 8/5, Kozajevová 6, Akgünová 4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články