Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Mistrovství jako divoký západ. Bublina? Vše tu funguje jako vtip, zkritizoval pořadatele Sagosen

Slibovali "bublinu", v níž proběhne mistrovství světa v házené bez koronavirových opatření bezpečně a bez problémů. Realita k tomu má ale daleko. Do pořadatelů šampionátu v Egyptě se kvůli nedostatečným opatřením a jejich dodržováním ostře pustil hvězdný Nor Sander Sagosen, jenž situaci označil za špatný vtip.

Hvězda norských házenkářů Sander Sagosen
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Johanna Lundberg

"Ani nevím, jestli se tomu dá říkat bublina. Až dosud tu všechno bylo jako vtip," uvedl Sagosen, jenž s Kielem slavil na konci prosince triumf v Lize mistrů. V prvních hodinách po příjezdu do Gízy prý měl pocit jako na divokém západě a celý tým je z podmínek poněkud v šoku.

Sagosen patřil mezi házenkáře, kteří by v současné situaci celý šampionát raději zrušil. Spolu s dalšími hráči tvrdě kritizoval plánovanou účast fanoušků v hledišti. Pořadatelé ustoupili až v pondělí poté, co kapitáni 14 týmů zaslali protestní dopis vedení mezinárodní federace IHF.

Ani podmínky na místě Sagosena nepřesvědčily, že je pořádání bezpečné. V hotelu norské reprezentace, kde je ubytován i německý tým, se podle něho volně pohybují cizí lidé bez roušek. Mužstva nemají možnost jíst odděleně a ani další předem dohodnutá opatření nejsou dodržována.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články