Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Španělská basketbalová liga 2024/2025

Lovosice obrátily zápas s Karvinou, extraligu vede Brno

Zápas Lovosic s Karvinou v rámci šestého kola házenkářské extraligy nabídl velké drama. Po většinu utkání vedli házenkáři Karviné. Domácí hráči však v úplném závěru utkání otočili, zvítězili 25:23 a uštědřili hostům první porážku v sezoně a ztrátu vedení v extralize. To přebralo Brno, které jen remizovalo 32:32 se Zubří, ale má zápas k dobru. Vicemistři z Talentu na půdě Maloměřic nezaváhali.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Lovosice v závěru otočily utkání proti Karviné

Karviná nevyužila zaváhání Brna, které v předehrávce sedmého kola nestačilo na Plzeň a následně remizovalo proti Zubří. Přitom se dlouho držela ve vedení. To jim vynesla série šesti branek v rozmezí jedenácté až šestnácté minuty, kdy se dostala do čtyřbrankového náskoku.

Od té doby nedovolovala domácím házenkářům skóre znovu dorovnat. To vydržela až do sedmadvacáté minuty, kdy Lovosice srovnaly. Karviná se sice ještě jednou do vedení vrátila, nicméně následnými třemi góly v řadě domácí definitivně utkání otočili a rozhodli o vítězství 25:23.

Brno také doplatilo na nepovedený závěr. V zápase se hosté dostali ze čtyřgólové ztráty a ve druhé půli šli do vedení 22:19. Dva góly měli k dobru ještě v předposlední minutě, ale nakonec o bod přišli, poté co tři sekundy před koncem vyrovnal Jakub Flajsar.

Brněnským lídrem byl s devíti góly Alexandr Moješčik. Domácí Jakub Hrstka dal sedm gólů včetně pěti ze sedmiček, jeho tým ukončil sérii tří porážek.

Vicemistři z Talentu Plzeň potvrdili roli favoritů a předposlední Maloměřice porazili 39:21. Po čtvrtém vítězství v řadě tak mají Západočeši už jen jednobodovou zrtátu na brněnského lídra. Stejný počet bodů sdílí s Karvinou, s níž se v příštím týdnu utkají v repríze květnového finále.

Teprve druhou výhru v ročníku si připsala Dukla. Pražané porazili doma 26:21 Jičín, který vyšel naprázdno po třech výhrách a na pátém místě tabulky má tříbodovou ztrátu na Lovosice.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články