Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Házenkáři Karviné prohráli v Evropské lize v Tatabányi gólem 11 sekund před koncem

Házenkáři Karviné sahali v úvodním utkání základní skupiny Evropské ligy po bodovém zisku na hřišti favorizovaného KC Tatabánya, ale podlehli 27:28. Vítězný gól vstřelil třetí tým uplynulé sezony maďarské ligy 11 sekund před koncem.

zdroj: ČTK autor: Pryček Vladimír

Domácí, kteří se do skupinové fáze dostali z kvalifikace, českého mistra přehráli v prvním poločase. Vedli až o sedm branek a vyhráli 16:10.

Karviná však po přestávce začala náskok Tatabányi stahovat, v 53. minutě nejprve vyrovnala a poté se díky proměněné sedmičce Denise Harabiše poprvé od samotného začátku utkání ujala vedení.

Z něj se však svěřenci trenéra Michala Brůny dlouho neradovali, maďarský favorit skóre otočil. V 58. minutě srovnal Pavel Bajer, ale domácí v početní převaze v čase 59:49 díky střele Brazilce Patricka Lemose rozhodli.

Nejlepším střelcem Baníku byla letní ukrajinská posila Ilja Blyzňuk, za domácí se šestkrát prosadil japonský střelec Juga Enomoto. Bývalý hráč Zubří Matěj Havran se v domácím dresu zapsal do statistik jen dvěma vyloučeními.

Za týden bude Karviná ve skupině G hostit německý Flensburg, který deklasoval 42:25 chorvatský klub Sesvete.

Evropská liga házenkářů – 1. kolo skupiny G:

Tatabánya – Karviná 28:27 (16:10)
Nejvíce branek: Enomoto 6/3, Maraš, Ntanzi, Dissinger, Rodríguez a Przytula po 3 – Blyzňuk 7, Solák 6, Skalický 5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články