Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kapverdy hlásí další nakažené, zdravých je jen devět hráčů a hrozí kontumace

Už jen devět statečných kapverdských házenkářů odráží covid-19. Na mistrovství světa v házené v Egyptě může kvůli koronaviru dojít k prvnímu kontumačnímu výsledku. Po dalších pozitivních testech v týmu nemají Kapverdy dostatečný počet hráčů k sehrání nedělního duelu základní skupiny proti Německu, kterému by tak mohlo být bez boje připsáno vítězství 10:0.

Kapverdský házenkář Leandro Semedo
zdroj: Reuters autor: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT

Mezinárodní házenkářská federace IHF dnes uvedla, že má výprava Kapverd další dva pozitivní testy. Oba hráči byli izolováni od zbytku týmu, který aktuálně tvoří jen devět házenkářů s negativními testy. Pro sehrání zápasu je potřeba deset aktérů včetně jednoho brankáře.

Nováčci na MS by teoreticky mohli do Egypta dopravit nové hráče z původního širšího kádru, kteří by se po příletu do země podrobili PCR testu. Kapverďané hlásili několik nakažených už před svým prvním zápasem na turnaji, v němž v pátek podlehli 27:34 Maďarsku.

Kvůli množství koronavirových případů v týmu se krátce před zahájením turnaje vzdaly účasti Česko a USA, které nahradily výběry Severní Makedonie a Švýcarska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články