Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Egypťané na domácím MS válcují soupeře, teď rozebrali Makedonce. Norové složili reparát

Egypťané dál živí na domácím mistrovství světa výbornou formu. Uspěli i ve druhém utkání, tentokrát dominovali v duelu se Severními Makedonci a zvítězili jasně 38:19. Francouzi po vítězství nad Nory, kteří si spravili chuť se Švýcary (31:25), zvládli i zápas s Rakouskem. Mladý tým startující pod názvem Ruská házenkářská federace zaskočil po výsledku 31:25 lehce favorizovanější Slovince. Švédové a Islanďané bez problému vyhráli se značným náskokem.

Egypťané, Francouzi, Portugalci a Švédové si připsali druhé vítězství v základní skupině. Zatím prochází světovým šampionátem bezchybně, a tak už mají zajištěný postup.

Les Blues navázali na triumf ve šlágru skupiny E s Norskem a poradili si také s Rakouskem. K vítězství 35:28 přispěli mimo čtyř hráčů všichni členové soupisky včetně dvougólového brankáře Vincenta Gerarda. Norové potvrdili úlohu favorita proti Švýcarsku a naplno se už rozjela hvězda Sander Sagosen, jenž skóroval jedenáctkrát.

Portugalci jasně přehráli po úspěchu s Islandem i Maročany, a to 33:20. Africký celek smolně ztratil předchozí zápas v závěru s Alžírskem a dostal se už do kritické situace ve skupině F. Island patnáctigólovým rozdílem nedal šanci Alžírsku.

Domácí Faraoni zatím herně udivují. Mladé, dynamické a odhodlané mužstvo se nepáralo se Severními Makedonci, kteří těsně před šampionátem nahradili český tým, jenž výrazně zasáhl koronavirus. V první půli Egypťané povolili soupeři jen šest gólů a nakonec v poklidu zvítězili 38:19. Mohamed Mamdouh zacílil osmkrát a Hassan Kaddah, ročník 2000, byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu se šesti trefami. 

Makedonci už ve druhém poločase šetřili opory Kirila Lazarova a Stojanče Stoilova. Utrpěli nejhorší porážku na mistrovství světa ve své historii. Nyní už druhá nejhorší přišla v roce 1999 proti Kubě v poměru 18:32.

Tre kronor v poklidu o patnáct branek přehráli Chilany. Povedené technické kousky předváděl křídelník Lucas Pellas a v kolonce branek mu svítila osmička. Po celé utkání čaroval švédský gólman Andreas Palicka a zaskvěl se ve druhé půli například sekvencí čtyř zákroků v pěti minutách.

Definitivně jasno je ve skupině H. Postupuje trojice Bělorusko, Slovinsko a omlazený výběr startující pod názvem Ruská házenkářská federace. Běloruští házenkáři přehráli jasně 32:24 Jižní Koreu, která do Egypta přivezla výběr do 23 let.

Rusko opět spoléhalo na vycházející hvězdu Sergeje Marka Kosorotova, kterému se povedl už zápas s Běloruskem. Proti Slovinsku zapsal šest gólů stejně jako Dmitrij Kiselev a Igor Soroka a bylo z toho cenné vítězství.

Mistrovství světa házenkářů v Egyptě:

Skupina E (Gíza): Rakousko - Francie 28:35 (13:17), Švýcarsko - Norsko 25:31 (13:17).

Skupina F (Káhira): Maroko - Portugalsko 20:33 (12:12), Alžírsko - Island 24:39 (10:22).

Skupina G (Káhira): Egypt - Severní Makedonie 38:19 (20:6), Chile - Švédsko 26:41 (16:20).

Skupina H (Alexandrie): Bělorusko - Jižní Korea 32:24 (15:9), Rusko - Slovinsko 31:25 (16:13).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články