Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Házenkářky zahájí přípravu na Euro také v Zubří. Vypilujeme vysunutou obranu, říká Bašný

Klidné prostředí házenkářského města na přípravu využijí po mužské reprezentaci i házenkářky. Poprvé se od koronavirové pandemie sejdou na tréninkovém kempu v Zubří. Svěřenkyně trenéra Jana Bašného čeká od 16. června týdenní příprava, která bude první společnou akcí od turnaje v Chebu na konci minulého roku.

České hráčky už se začnou chystat na prosincové mistrovství Evropy, kam prošly z nedohrané kvalifikace. Evropská federace EHF kvůli koronaviru zrušila jarní program a rozhodla, že na šampionát postoupí stejné týmy jako na předchozí Euro.

"Na kempu absolvujeme za ten týden asi pět nebo šest tréninků v hale. Co se týká taktické přípravy, budeme pilovat naše zažité věci a především do systému dostávat nové hráčky. Pracovat budeme zejména na vysunuté obraně, zařadíme i jednu novou útočnou kombinaci," uvedl Bašný.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkářky zahájily přípravu na ME. Potřebovaly jsme hráčky vidět, řekl Bašný

Tým kvůli koronaviru nebude kompletní. "Některé hráčky nepřijedou kvůli studijním úkolům. Covid-19 posunul termíny státnic, maturit a dalších zkoušek, proto některé hráčky nepřijedou vůbec anebo se připojí později. Některé zase budou muset kvůli zkoušce třeba na den odjet. Některé hráčky ze zahraničí se nemohou zúčastnit z organizačních a klubových důvodů," řekl Bašný.

"Určitým problémem je nestejné vytížení jednotlivých hráček. Všechny hráčky se nějakým způsobem během tříměsíční pauzy připravovaly, jsou ale některé, které se od 15. března prakticky nedostaly k míči. V některých klubech se pracuje všestranně, někde se pracuje jen na kondici a některé hráčky zůstávají v individuální přípravě. Rozdíly jsou proto velké. Na první fázi každého tréninku tak budeme mít připravenou pasáž, která by měla hráčkám pomoci dostat se na přibližně stejnou úroveň," dodal kouč.

Reprezentantky se nebudou věnovat jen házenkářské přípravě. "Máme v plánu tréninky zaměřené na soudržnost a spolupráci. Toto děláme na každém kempu a ani tentokrát to nebude chybět. Po šesti měsících, kdy jsme se s hráčkami neviděli, to považuji za velmi důležité a je třeba na tom pracovat pořád," konstatoval Bašný.

Ve čtvrtek 18. června budou hráčky společně sledovat los Eura. "Losuje se po 11. hodině dopoledne. Upravil jsem proto trénink v hale a na konci tréninku si chceme los promítnout na ploše v hale, abychom ho sledovali přímo společně. A holky si určitě vymyslí i nějakou hravou soutěž k losování skupin," dodal Bašný.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články