Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Štochl se vrací k reprezentaci jako trenér brankářů. Chci přispět k rozvoji házené v Česku, řekl

Dlouholetý parťák Martin Galia i třeba talentovaný Šimon Mizera nyní sbírají cenné rady. Na kempu házenkářského národního týmu v Zubří už je v zápřahu bývalý brankář Petr Štochl, který posílil realizační tým. Čtyřiačtyřicetiletý někdejší reprezentant bude hlavním trenérům Janu Filipovi s Danielem Kubešem pomáhat s muži v brance.

Petr Štochl
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Štochl předloni ukončil bohatou hráčskou kariéru. Poté svůj čas jako trenér brankářů dělil mezi Füchse Berlín a Plzeň. Od nové sezony se stane hlavním koučem Západočechů a zároveň bude vypomáhat reprezentaci.

"S týmem kolem Jana Filipa a Dana Kubeše jsem působil poměrně dlouho už jako hráč, takže když se mi Honza ozval, že se místo reprezentačního trenéra brankářů uvolnilo a jestli bych se nechtěl v této pozici vrátit, měl jsem velkou motivaci to zvládnout a vrátit se zpátky. Zvládnout v tom smyslu, že budu současně trenérem Plzně a časově to pro mě bude do určité míry složité," řekl Štochl.

"Ale hledali jsme s Honzou nějakou dobu, jakým způsobem by to šlo vyřešit, a věřím, že jsme systém našli. Kluky Dana s Filipem znám dlouho. Myslím, že práce, kterou dělají, je moc dobrá, a rád bych se na ní nějakým způsobem podílel. Pokud nějakým způsobem přispěji k rozvoji házené v Česku, budu jenom rád. Ale jedna věc je něco zažít, druhá věc je umět to předat. A to se teprve ukáže," doplnil Štochl.

Je nám líto, video expirovalo.
Štochl pomůže reprezentaci jako kouč gólmanů

Za největší cíl si stanovil připravit pro reprezentaci mladší gólmany. "Když se podíváme na naše reprezentační brankáře, nejsou to úplně kluci v rozkvětu. Věkovém samozřejmě," připomněl s úsměvem, že Martinu Galiovi je už 41 let a Tomáši Mrkvovi 31 let.

"Přece jenom Galoše už potkala čtyřicítka, přestože výkonnost má samozřejmě stále skvělou. Naším logickým cílem proto jednoznačně je zapracování mladých brankářů, aby po Martinovi s Tomášem Mrkvou jednou mohli, až bude třeba, tu štafetu přebrat. Připravit je tak, aby za nějakou dobu mohli tým plnohodnotně doplnit," řekl Štochl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články