Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Házenkáři na úvod Novoročního turnaje prohráli se Slovenskem

Brno - Čeští házenkáři na úvod Novoročního turnaje na jižní Moravě za účasti čtyř zemí podlehli Slovensku vysoko 22:30. Oslabený tým bez několika zraněných opor od začátku prohrával, rozhodující ztrátu nabral na startu druhé půle. V sobotu v poledne Češi změří síly s Maďarskem, přímý přenos utkání sledujte od 12:15 na ČT sport a našem webu.

Národní celek se na tradičním turnaji musí obejít bez největších hvězd včetně nejlepšího českého házenkáře posledních let Filipa Jíchy. Trenéři Vladimír Haber a Jaroslav Hudeček dali šanci hráčům, kteří byli v poslední době spíše náhradníky. I proto Češi od začátku ztráceli a dokonce ani jednou v průběhu utkání nevedli. Poprvé ještě manko do přestávky snížili na rozdíl dvou gólů, po změně stran je ale potkal desetiminutový střelecký výpadek a Slováci šňůrou osmi branek definitivně rozhodli.

Hudeček označil prohru za zaslouženou. "Jednoznačně vidím důvod porážky v kvalitě hry spojek, které na slovenské straně byly daleko agresivnější, přímočařejší v tahu na bránu, jejich střelba byla daleko důraznější než naše. Druhým problémem byla nízká agresivita a malé nasazení našich hráčů. Chuť do hry vyzařovala ze slovenských hráčů mnohem více než z těch našich," uvedl Hudeček.

S Poláky a Maďary, kteří budou startovat na letošním mistrovství světa, očekává ještě těžší zápasy. "Osobně jsem Slovensko považoval za pro nás nejschůdnějšího soupeře, nad kterým bychom mohli zvítězit. Maďaři a Poláci jsou jednoznačně favority turnaje. Věřil jsem, že se Slovenskem se daleko víc popereme a že hráči, kteří dostali šanci, na hřišti odvedou mnohem více práce. Teď je jen varujeme, že je čekají těžcí soupeři, kteří se připravují na mistrovství světa a jsou tady v plné síle," dodal Hudeček.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih házené: Česko - Slovensko

Česko - Slovensko 22:30 (12:14)

Sestava a branky Česka: Petržala, Mrkva - Bečvář 3, Jurka 1, Vraný 1, Motl 4, Šulc 1, Číp 1, Prachař, Kotrč 3, Sklenák 1, Horák, Stržínek 3, Zdráhala, Buchta 3, Dostalík 1.

Nejlepší střelci Slovenska: Kucharik 6, Mažar 4, Guzy 4. Rozhodčí: Csaba, Pal (oba Maď.). Sedmimetrové hody: 4/3 - 1/1. Vyloučení: 5:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články