Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Jezdectví 2024

Češky jdou na Dánsko. Jejich útočná síla je strašně pestrá, varuje Bašný

Malmö (Švédsko) - České házenkářky čeká na mistrovství Evropy závěrečný zápas základní skupiny. Jejich soupeřem nebude jen tak někdo, nastoupí proti velmi silnému Dánsku. Češky mají už jistý postup, zároveň budou hrát o body do čtvrtfinálové skupiny. Podle trenéra Jana Bašného mají soupeřky velmi kvalitní útok, který nebudou Češky vždy schopné zastavit v obraně. Proto spoléhá na pomoc brankářek.

Jan Bašný
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Dánský výběr na turnaji zdolal jak Černou Horu, tak Maďarsko. "Budeme muset dát pozor na všechny jejich hráčky. Útočná síla Dánek je strašně pestrá a mají hroznou sílu. Střílejí z dálky, hrají s pivotem, pivotky jsou kvalitní, křídla mají rychlý útok," vyjmenoval Bašný.

Podle něj bude mít česká obrana v utkání těžkou práci. "Na jejich útok se nachystáme, ale neubráníme všechny střely. Budou nám muset pomoct brankářky. Jedničkou bude Lucie Satrapová," řekl Bašný.

Tentokrát se bude snažit vycházet z českého útoku, nikoliv z obrany jako proti Maďarkám a Černé Hoře. "Jejich slabinu vidím spíš v jejich obranné hře. Hrají vysunutou obranu a je to taková obrana jedna na jednu, že si každý hlídá svoji hráčku. V tom bychom mohli najít nějaké možnosti," uvedl Bašný.

Češky na ME vyhrály nad Maďarskem 27:22 a prohrály o gól s Černou Horou 27:28. V tabulce jsou druhé za Dánskem a potřebovaly by, aby třetím postupujícím týmem ze skupiny bylo Maďarsko a započítala se jim výhra ve vzájemném zápase. V další fázi turnaje vzniknou dvě šestičlenné skupiny, z nichž první dva celky půjdou do semifinále.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkářky prohrály s Černou Horou, přesto postupují
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články