Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Kudláčková výbornými zákroky ničila Maďarky. Od toho tam jsem, řekla

Malmö (Švédsko) - Trenér Jan Bašný měl šťastnou ruku. Ve druhém poločase duelu s Maďarskem sáhl ke změně brankářky. Dvaadvacetiletá Petra Kudláčková předvedla v klíčových okamžicích sérii výborných zákroků, které byly základem k výhře Češek nad favorizovanými Maďarkami 27:22.

České házenkářky
zdroj: chf.cz autor: Alžběta Vejrostová

Kudláčková vystřídala Lucii Satrapovou v polovině druhého poločasu, kdy Češky prohrávaly o jednu branku, přestože v poločase vedly o tři góly. "Začátky druhých poločasů nám trvale nevycházejí, takže jsem věřila v to, že se s tím dá ještě něco dělat," řekla Kudláčková. Když se objevila na hřišti, zastavila maďarský nápor sérií tří zákroků proti střele i dvěma dorážkám. "Od toho tam jsem. Když jdu na hřiště, musím něco předvést, hlavně v takovém zápase," prohlásila Kudláčková.

Jak se později ukázalo, právě střídání mezi tyčemi bylo klíčovým momentem zápasu. "Dostala jsem důvěru (paradoxně) ve chvíli, kdy se Lucce celkem dařilo, takže jsem ráda, že jsem to zúročila a dařilo se mi," přiznala Kudláčková.

Je nám líto, video expirovalo.
České házenkářky senzačně vyhrály nad Maďarkami

Donedávna přitom nevěděla, jestli se vejde do konečné nominace pro evropský šampionát. Byla totiž až třetí brankářkou za Satrapovou a Dominikou Müllnerovou. O místo v sestavě si řekla na posledním turnaji před šampionátem v Chebu, kde podala dobrý výkon. V úvodním zápase ME dostala přednost před Müllnerovou, která do Švédska odletěla, ale na Maďarsko nebyla nominovaná. Kudláčková se za důvěru odvděčila nejlépe, jak mohla. "Vůbec nemůžu věřit tomu, že jsem to chytla a že od nás Maďarky dostaly," smála se po zápase slávistická brankářka.

Češky nemají ani přes výhru nad Maďarkami jistý postup. Potvrdit ho mohou ve středu proti Černé Hoře, v pátek uzavřou skupinu zápasem s Dánskem. Ze čtyř týmů postoupí do dalších bojů tři.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články