Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

České házenkářky se vrátily z ME a v zahraničí je o ně zájem

Praha - S dvanáctým místem na kontě se vrátily české házenkářky z mistrovství Evropy v Srbsku. Postupem ze skupiny splnily svůj cíl pro šampionát, na který se kvalifikovaly po dlouhých osmi letech. I přes množství porážek překvapily Češky dobrými výkony proti silným soupeřkám.

Je nám líto, video expirovalo.
České házenkářky se vrátily z mistrovství Evropy

Body potřebné pro postup ze skupiny získal český tým hned na úvod proti Ukrajině. Další výhru už sice nepřidal, ve vyrovnaných zápasech ale potrápil soupeřky ze světové špičky včetně Norska nebo Dánska. "Děvčata odvedla výkony na hranici svých možností, někdy až přes své možnosti," chválí své svěřenkyně trenér české reprezentace Jan Bašný.

"Teď to pro nás bude trošku svazující, všichni budou čekat Češky, že umí hrát dobře. Takže všichni budou čekat, že můžeme hrát s každým," dodává česká reprezentační spojka Pavla Poznarová. Velmi dobré výkony českého týmu už mají odezvu. O největší hvězdy Češek - brankářku Barboru Raníkovou z Olomouce a nejlepší střelkyni Romanu Chrenkovou z Poruby - už projevily zájem zahraniční kluby.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články