Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Brněnští házenkáři po lupu v Novém Veselí upevnili třetí místo, Plzeň remizovala a vede Karviná

I druhé utkání mezi Plzní a Frýdkem-Místkem v sezoně skončilo v 16. kole extraligy remízou. Favorizovaný Talent tým vybojoval alespoň bod za výsledek 29:29 poslední střelou zápasu a přepustil vedení v tabulce Karviné, jež měla v 16. kole volno. Obratem na 28:27 v dramatickém závěru utkání dokázali házenkáři KP Brno nejen zdolat soupeře z Nového Veselí, ale pojistit si tím i třetí příčku tabulky. Královopolský celek stáhl až pětigólové manko, nakonec však zvítězil.

Házenkáři Brna
zdroj: Handballbrno.cz autor: Martin Kocourek

Frýdek-Místek před třemi měsíci na hřišti mistra remizoval 32:32, ačkoli vedl už o sedm gólů, a po výhře sahal i dnes doma. Po přetahované v druhém poločase poslal Pepino do vedení 10 sekund před koncem Nicolas Noworyta, ale po oddechovém čase zajistil Plzni bod zhruba tři sekundy před sirénou Daniel Bláha. Na vedoucí Karvinou ztrácejí Západočeši bod.

V druhém nedělním duelu porazily Lovosice i díky devíti gólům Pavla Chotěborského 36:24 Hranice a vrátily se na čtvrté místo tabulky.

Brňanům nevyšel už první poločas a prohrávali v něm až o sedm branek (6:13), ale ani po změně stran se dlouho nemohli k soupeři přiblížit. Až pětigólová šňůra od 54. minuty znamenala obrat. Na jejich první vedení v zápase minutu a půl před koncem ještě domácí odpověděli, ale na vítězný gól Jana Zahradníčka, který dal v poslední pětiminutovce tři ze svých čtyř branek, už ve zbývající čtvrtminutě zareagovat nestihli.

Je nám líto, video expirovalo.
TJ Sokol Nové Veselí - SKKP Handball Brno

"Prohry o gól jsou nejhorší, hodnotí se to těžce. Nám chybělo málo, nemyslím, že došly síly... Je to škoda, ale musíme se zvednout, nesmí nás tohle položit," řekl v televizním rozhovoru David Flajsar, s devíti góly nejlepší střelec zápasu. Jeho tým neprodloužil sérii tří vítězství a zůstal devátý.

V souboji dosavadních sousedů v tabulce porazila Kopřivnice i díky šesti brankám nejlepšího extraligového střelce Jana Polcara 29:25 Duklu a minimálně do neděle se posunula před Lovosice na čtvrté místo. Pražané zažívají opačné období než na začátku sezony, do které v září vstoupili pěti výhrami za sebou: svěřenci trenéra Michala Tonara prohráli pátý z šesti extraligových duelů.

Jičín po pěti zápasech a téměř třech letech ukončil sérii porážek se Zubřím a soupeře z Valašska doma zdolal 34:32. Devět branek vítězů vstřelil Jiří Dolejší, jen o gól méně měl na kontě hostující Mikuláš Kucsera.

V utkání nejslabších týmů soutěže Strakonice porazily Maloměřice 32:25 a po první výhře v sezoně se o skóre posunuly na předposlední místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články