Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Woods neprošel na The Open cutem, přesto mu diváci bouřlivě tleskali

Hvězdný Tiger Woods neprošel na golfovém majoru The Open cutem. I když si v druhém kole polepšil o tři rány na 75 úderů, k postupu do finálových kol měl na hřišti v St. Andrews daleko. Trojnásobný vítěz turnaje skončil na 148. místě ze 156 startujících. Navzdory nezdaru vyprovodili diváci Woodse od osmnácté jamky bouřlivým potleskem.

Je nám líto, video expirovalo.
Bylo to pro mě velmi emotivní. Nejsem si jistý, jak na tom v příštím turnaji v St. Andrews budu fyzicky, svěřil se Woods

Do čela se v polovině soutěže dostal Australan Cameron Smith, který usiluje o svůj první titul z majoru. Se skóre -13 vede o dvě rány před vítězem prvního kola Američanem Cameronem Youngem. O třetí místo se dělí šampion z roku 2014 Rory McIlroy ze Severního Irska a Nor Viktor Hovland.

Bývalý dlouholetý první hráč světa Woods se po loňské autonehodě, při níž málem přišel o nohu, vrátil na turnaje v dubnu na Masters. V Augustě skvěle začal, ale postupně se z desáté příčky propadl na konečné 47. místo.

V květnu kvůli bolestem nedohrál další major PGA Championship, z kterého odstoupil po třetím kole, a nyní se rozloučil už po druhém dnu.

"Nevím, jestli budu fyzicky schopen hrát další British Open tady v St. Andrews. Určitě se cítím na to, že zvládnu odehrát další British Open, ale nevím, jestli tady, až se sem turnaj zase vrátí," uvedl Woods, kterého dojala reakce fanoušků a cestou ze hřiště zamačkával slzy. "To mě dostalo," komentoval nadšený aplaus z ochozů.

Vítěz 15 majorů ovládl The Open na slavném Old Course v St. Andrews v letech 2000 a 2005. O rok později vyhrál na hřišti Royal Liverpool.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články