Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Spilková si zahraje o kartu na LPGA, v kvalifikaci uspěla i Vlčková

Už jen poslední krok chybí golfistce Kláře Spilkové k dosažení cíle, kterým je status hráčky na americké sérii LPGA. Česká jednička zvládla druhý díl kvalifikace ve Venice na Floridě bez problémů a do závěrečné fáze postoupila z devátého místa. Z dělené 46. pozice si vstupenku do "finále" zajistila i Karolína Vlčková.      

Klára Spilková
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

"Hrála jsem uvolněně a sebevědomě, protože mám letos velmi dobrou celou sezonu. Věřím si, na nic netlačím a padá to tam," uvedla vítězka turnaje Ladies European Tour v Maroku a členka globálního týmu KPMG.

Spilková se od začátku pohybovala v desítce. Během posledního kola se objevila i na děleném prvním místě, nakonec však skončila se skóre -7 devátá. "V závěru turnaje jsem hrála v odpoledních časech a greeny už nebyly nejlepší, což se také podepsalo na skóre. Jsem ráda za Top10, ale chtěla jsem vyhrát. Nechtěla jsem jen bránit dobrý výsledek," dodala.

V konkurenci 190 hráček uspěla i Vlčková, která se s výsledkem +3 na děleném 46. místě pohodlně vešla mezi osmdesátku postupujících. "Byly jsme s Kájou po turnaji na společné večeři, daly jsme si drink a příjemně jsme to oslavily," popsala Spilková.

O karty na LPGA se bude hrát od 29. listopadu do 3. prosince v Daytona Beach na Floridě. Golfistky tam čekají čtyři kola a po nich páté pro sedmdesát nejlepších. Plný status hráček LPGA získá přibližně dvacet z nich. Finalistky mají už nyní zajištěnu členskou kartu na Symetra Tour, druhou americkou profisérii.

"Symetru teď vůbec neřeším, jde mi o LPGA. Turnaj Final Stage a přípravu na něj si teprve naplánuji," zakončila Spilková, která do Česka přiletí v úterý a v sobotu vyrazí na turnaje LET v Abú Zabí a v Indii.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články