Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Spilková odjede bojovat o LPGA. Výsledkově jdu zase nahoru, říká

V září neprošla cutem na francouzském majoru Evian Championship, na turnaji LET ve Španělsku skončila na děleném 30. místě. Na Open de France se Klára Spilková dostala počtrnácté v kariéře na LET do desítky. Povzbuzena svým druhým nejlepším výsledkem v sezoně odletí teď bojovat o účast v americké sérii LPGA.

Sport
zdroj: ČT4

"Jsem spokojená, výsledkově jdu zase nahoru," pochvalovala si Spilková. V sobotu zamíří na Floridu, kde ji ve Venice čeká od 19. do 22. října druhá ze tří částí kvalifikace o kartu na LPGA.

Hrát se bude v resortu Plantation Golf and Country Clubu a očekává se velká konkurence. "Spousta Evropanek se snaží dostat do Ameriky a kvalifikaci tam budou hrát prakticky všechny holky z LET," uvedla Spilková.

Spilková toho v letošním roce nenahrála mnoho

Evropský okruh LET měl jen pět turnajů, jeden absolvovala Spilková v nižší sérii LET Access, nevynechala ani tři majory a kvalifikaci o US Open. "Tím, jak bylo turnajů málo, znamenal každý letošní start pro mě takovou školu života. Ze všeho jsem si dokázala hodně vzít. Baví mě pracovat v takových podmínkách, beru to jako výzvy, nikoli problém," uvedla dvaadvacetiletá golfistka.

V USA bude mít po příletu pár dní na aklimatizaci. Od neděle už bude trénovat na obou turnajových hřištích. "Dám si cvičná kola a den před turnajem už jenom odpočinek. Jde o to rozkoukat se a zvyknout si především na greeny," plánovala.

Nezabývá se tím, kolik bude mít soupeřek a kolik hráček si zajistí účast v závěrečné třetí fázi kvalifikace. Tam projde asi devadesát hráček. "Ale přesně to nevím a ani se o to nezajímám. Dozvíme se to asi až na místě. Chci hrát co nejlépe, abych měla dostatečnou rezervu k postupu. Věřím si, že to dopadne dobře," řekla Spilková, která mohla díky výhře na turnaji LET v Maroku vynechat srpnovou první část kvalifikace.

Americkou kvalifikaci absolvuje v roli caddie Kateřina Dvořáková. Poté už přijdou na řadu turnaje LET v Abú Zabí a v Indii, kde Spilkové bude nosit hole Martin Konečný, který už byl ve Francii. "Kateřina, která byla u výhry v Maroku, má svou práci, Monika Dvořáková zase malé dítě, takže nemohou být všude. Letos se to ještě dalo skloubit, ale příští rok bude program náročnější. Buď budu hrát v Americe, nebo by měly přibýt turnaje na LET," uvedla jedenáctá hráčka celoročního evropského žebříčku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články