Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zemětřesení v Barce pokračuje, skončil i sportovní ředitel Abidal. Stane se trenérem Koeman?

Po pondělním odvolání kouče Quiqueho Setiéna kvůli debaklu 2:8 v Barceloně skončil rovněž sportovní ředitel Éric Abidal. Bývalý obránce působil v klubu jako hráč v letech 2007 až 2013 a vybojoval s ním 15 trofejí včetně čtyř titulů v La Lize a dvou prvenství v Lize mistrů. V nové roli se na Camp Nou vrátil v červnu 2018. Podle spekulací médií se novým trenérem stane Nizozemec Ronald Koeman.

Éric Abidal s dnes už bývalým koučem Setiénem
zdroj: ČTK/AP/Emilio Morenatti

Klubové vedení v lednu po vypadnutí v semifinále španělského Superpoháru s Atléticem Madrid odvolalo trenéra Ernesta Valverdeho, přestože Barcelona vedla ligu o skóre před Realem Madrid. Abidal následně prohlásil, že hráči pod Valverdem nepracovali dostatečně tvrdě, načež ho Messi na sociální síti ostře zkritizoval.

Valverdeho nahradil Setién, ale mužstvo pod jeho vedením vypadlo ve čtvrtfinále Španělského poháru s Bilbaem. Po červnovém restartu nejvyšší soutěže po koronavirové pauze ztratila Barcelona v čele dvoubodový náskok na Real a po třech letech umožnila úhlavnímu soupeři návrat na vrchol.

Minulý pátek navíc Barcelona utrpěla v Lisabonu, kde se na jeden vítězný zápas dohrává letošní ročník Ligy mistrů, debakl s Bayernem. "Blaugranas" prohráli o šest branek poprvé od roku 1951, kdy městskému rivalovi Espaňolu podlehli 0:6. Osm gólů předtím naposledy inkasovali v roce 1946 od Sevilly. Bez trofeje skončili poprvé od sezony 2007/08.

Klub už po Setiénově odvolání prohlásil, že jde o první z mnoha změn v týmu. Nové volby vedení klubu se ale uskuteční až v březnu 2021, předčasné se svolávat nebudou.

Koeman má ve smlouvě klauzuli

Podle španělských médií povede Barcelonu současný trenér nizozemské reprezentace Ronald Koeman, s klubem údajně podepíše tříletou smlouvu. Angažmá v katalánském celku mu umožní klauzule ve smlouvě s nizozemským svazem, díky které může kontrakt právě v případě barcelonského zájmu předčasně ukončit.

"Pokud se nic mimořádného nestane, bude Koeman příštím trenérem Barcy," prohlásil předseda klubu Josep Maria Bartomeu. "Koeman bude koučem, který tomuto klubu pomůže rozjet nový projekt. V Barceloně ho velice dobře známe - nejen jako hráče, ale i jako trenéra. Zná Barcu a její filozofii," dodal.

"Ano, rád bych se stal trenérem Barcelony, to je jasné. Splnil by se mi sen. Jisté to ale bude až ve chvíli, kdy se domluvíme a podepíšeme smlouvu," řekl Koeman.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články