Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Barcelona podle očekávání propustila Setiéna, týmu by se mohl ujmout Nizozemec Koeman

Tři dny po ostudném debaklu 2:8 ve čtvrtfinále Ligy mistrů s Bayernem Mnichov odvolalo vedení Barcelony trenéra Quiqueho Setiéna. Podle prohlášení na internetových stránkách katalánského celku jde o první z mnoha chystaných změn v prvním týmu.

Trenér Barcelony Quique Setién
zdroj: ČTK/EFE/ autor: Alejandro Garcia

Správní rada Barcelony po devítihodinovém jednání také oznámila, že nové volby do vedení klubu se uskuteční v březnu 2021. "Svolávat předčasné volby okamžitě nedává smysl. Liga začne 12. září a bereme také ohled na situaci kolem koronaviru," uvedlo vedení v prohlášení.

Barcelona jméno Setiénova nástupce zatím neoznámila, pouze uvedla, že tak učiní v nejbližších dnech a nový kouč se už bude podílet na přestavbě mužstva.

Podle médií by se měl týmu ujmout Ronald Koeman, který jako hráč s klubem získal čtyři tituly a vyhrál Ligu mistrů. Poté v něm působil i jako asistent. S klubem by mohl podepsat tříletou smlouvu a angažmá v katalánském celku mu umožní klauzule ve smlouvě s nizozemským svazem, díky které může kontrakt právě v případě zájmu Barcelony předčasně ukončit.

Sedmapadesátiletý Koeman trénuje nizozemskou reprezentaci od ledna 2018. Loni tým dovedl do finále Ligy národů, se svazem má smlouvu až do světového šampionátu v roce 2022.

Sport
zdroj: ČT4

Mistr Evropy z roku 1988 koučoval také v Ajaxu Amsterdam, Benfice Lisabon, PSV Eindhoven, Feyenoordu, Southamptonu nebo Evertonu.

V Barceloně Koeman působil jako asistent v letech 1998 až 2000 pod vedením hlavního trenéra Louise van Gaala, který s katalánským celkem získal dva tituly.

Jednašedesátiletý Setién přišel do Barcelony v polovině ledna, kdy nahradil odvolaného Ernesta Valverdeho. Tým pod jeho vedením v lize obsadil druhé místo se ztrátou pěti bodů na Real Madrid.

V domácím poháru ovšem vypadl už ve čtvrtfinále a po vyřazení ve stejné fázi Ligy mistrů zakončil sezonu poprvé od roku 2008 bez trofeje.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články