Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zeman se vrací na lavičku Cagliari, nahradí odvolaného Zolu

Cagliari (Itálie) - Na lavičku sestupem ohroženého celku Cagliari se vrátí český trenér Zdeněk Zeman. Sedmašedesátiletý kouč se k týmu připojí po necelých třech měsících a nahradí odvolaného Gianfranca Zolu. Zpráva může být dobrým znamením pro českého záložníka Josefa Hušbauera, jehož si do celku vyhlédl právě Zeman, bývalý sparťan však přišel do Itálie až po trenérově odchodu.

Zdeněk Zeman na lavičce Cagliari
zdroj: ISIFA/EPA autor: Elisabetta Baracchi

Zola s Cagliari prohrál tři poslední zápasy a z deseti utkání u týmu vyhrál pouze dvě. Cagliari tak i nadále zůstává v pásmu sestupu na 18. příčce a od míst zajišťujících záchranu ho dělí čtyři body.

Podle zákulisních informací se Zeman k celku vrací poté, co si Cagliari již nemohlo dovolit angažovat třetího trenéra v sezoně. Zemanovi přitom po jeho vyhazovu nadále vyplácelo mzdu, a tak se vedení rozhodlo přivést českého kouče zpět na lavičku.

Josef Hušbauer přišel na Sardinii v lednu ze Sparty na roční hostování s následnou opcí, v dresu Cagliari toho však pod trenérem Zolou příliš neodehrál. Na hřiště se dostal jen ve dvou zápasech a ani jednou zde nevydržel celých devadesát minut.

Existuje však naděje, že český záložník bude mít pod trenérem Zemanem více herního prostoru, český kouč stál u zrodu transferu, když o českého reprezentanta neúspěšně usiloval už loni v létě.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články