Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Zeman se podruhé loučí s Cagliari. Po neshodách s hráči rezignoval

Cagliari – Pouze pět duelů trvalo druhé působení Zdeňka Zemana na lavičce Cagliari. Český trenér po nedělní porážce s Neapolí, která byla pro sardinský tým čtvrtou v řadě, předal prezidentovi Thomasi Giulinimu rezignaci. Zprávu oficiálně potvrdil web předposledního celku italské ligy

Trenér Cagliari Zdeněk Zeman
zdroj: ČTK/AFLO/ autor: Maurizio Borsari

Hlavním důvodem má být nespokojenost s přístupem svých svěřenců k tréninku a k zápasům. "Dal jsem tomu vše. Nyní je čas, aby se všichni zhostili své zodpovědnosti. Rezignace je mojí částí zodpovědnosti," řekl podle informací Unione Sarda český trenér.

Zeman se na lavičku Cagliari postavil v půlce března, ale v pěti zápasech uhrál pouze jediný bod za remízu s Empoli při obnovené premiéře. Od té doby sardinský celek čtyřikrát prohrál, přičemž vstřelil pouze tři góly, což je při ofenzivním stylu českého trenéra velmi málo, a hned dvanáctkrát inkasoval. Špatné výsledky vyvrcholily vniknutím fanoušků týmu do tréninkového centra, kde protestovali.

Kouč, který vedl ve své kariéře i takové celky jako Lazio či AS Řím, v Cagliari působil již na začátku sezony, ale těsně před Vánoci byl kvůli neuspokojivým výsledkům nahrazen Gianfrancem Zolou.

Zdroj
Gazetta dello Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články