Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zbrojovka ukončila černou sérii na hřišti Dukly, do Brna si odvezla bod

Praha – Od návratu Dukly do nejvyšší soutěže fotbalisté Zbrojovky na jejím hřišti pokaždé prohráli. Černou sérii se jim však povedlo konečně prolomit a vybojovala bod po remíze 1:1. Naopak Pražané doma nevyhráli poosmé v řadě. Přitom se dostali do vedení po brance Marka Hanouska, ale ještě během první půle vyrovnal Miroslav Markovič.

Utkání Dukla Praha - Zbrojovka Brno
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Na Julisce v minulém zápase s Ostravou na 45 minut vypadl elektrický proud a technický problém lehce prodloužil i dnešní zápas. Těsně před výkopem se totiž musela opravit síť na jedné z branek.

Duklu to však nerozhodilo a hned z první větší šance v sedmé minutě se prosadila. Hlavičku Beauguela z rohu brankář Hladký vyrazil jen před sebe, odkud neobsazený Marek Hanousek lehce skóroval.

Následný domácí nápor Brno přečkalo a v 18. minutě vyrovnalo. Malíkovu ránu ještě zlikvidoval Chudý, ale nepokrytý Srb Markovič po zmatcích v obraně dorážel do prázdné branky. Slovenský gólman Dukly inkasoval poprvé v sezoně. Po slibném ofenzívním úvodu se hra přesunula spíše do středu hřiště a diváci dlouho nemohli zatleskat žádné zajímavější akci.

Až v 72. minutě rozehrál přímý kop Zavadil, míč se přes Sýkoru dostal k Markovičovi, jenž tvrdou ranou těsně minul. Na druhé straně zase střídající Krmenčík z úhlu prověřil pozornost gólmana Hladkého.

Skóre se však už nezměnilo a Zbrojovka uhrála na třetí pokus první ligové body na hřišti Dukly. Vzájemný souboj také poprvé přinesl méně než tři góly.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Dukla - Zbrojovka

Dukla Praha - Zbrojovka Brno 1:1 (1:1)

Branky: 7. Marek Hanousek  18. Markovič. Rozhodčí: Lerch  Mencl, Urban. ŽK: Štetina, Gedeon (oba Dukla). Diváci: 1 579.

Dukla: Chudý  Karavajev, Štetina, Vorel, Matěj Hanousek  Gedeon (85. Hlinka), Marek Hanousek, Čajič (58. Považanec)  Berger, Beauguel, Mareš (68. Krmenčík). Trenér: Kozel.

Brno: Hladký  Jugas, Košťál, Buchta  Fischer, Zavadil, Malík (81. Kaščák), Hyčka  Vávra (71. Pašek), Markovič, Sýkora (89. Šumbera). Trenér: Kotal.

Luboš Kozel (trenér Dukly): "Do utkání jsme vstoupili slušně a pomohl nám k tomu brzký gól. Možná jsme podlehli dojmu, že máme utkání pod kontrolou a nemůže se nic stát. Bohužel jsme podcenili situaci vzadu, kdy jsme nedůrazem dovolili hostujícímu týmu vyrovnat. Gól, který jsme dostali, s námi zacloumal natolik, že od té chvíle šel náš výkon velmi dolů. Soupeři to samozřejmě pomohlo. My jsme si nedokázali moc poradit s takovou hradbou, kterou vystavěli někde na kruhu. Za druhých 45 minut jsme de facto nevyprodukovali nic a výkon prostě dobrý nebyl. Individuálně tam nebylo moc hráčů, kteří by snesli nějaké měřítko. Jsem zklamaný z výsledku i výkonu."

Václav Kotal (trenér Brna): "Nám se nepovedl vstup do utkání. I když jsme se připravovali na standardní situace, tak jsme první roh rozehráli špatně a Dukla skórovala. Jsem rád, že jsme nezpanikařili, snažili se o vyrovnání a povedlo se nám to do dvacáté minuty. Na druhou stranu mě mrzí několik našich protiútoků. Kdybychom je lépe zvládli s klidnější hlavou, tak jsme tady mohli pomýšlet víc než na jeden bod. Ale i Dukla byla nebezpečná, měla tam další standardní situace. Z toho pohledu si myslím, že remíza byla zasloužená pro obě mužstva."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články