Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Brno rozhodlo po rozích a proti Hradci si připsalo první tři body

Brno – Dvakrát se k rohu postavil Sýkora, dvakrát našel přesně jednoho ze svých spoluhráčů a dvakrát se hráči Zbrojovky mohli radovat. Brno díky trefám ze standardních situací, ke kterým ještě v závěru přidalo třetí, porazilo na domácím hřišti Hradec Králové 3:0 a připsalo si první tři body do tabulky. Naopak nováček soutěže nedokázal navázat na povedený výkon proti Teplicím.

Slavící fotbalisté Zbrojovky Brno
zdroj: ČTK autor: Mašek Josef

Úvod zápasu však patřil hostům, kteří dvakrát nebezpečně zahrozili. O útočnou produkci se staral především aktivně hrající Halilovič, který v prvním případě běžel sám do otevřené brněnské obrany, ale včas vyběhl brankář Hladký. Následovala rychlá akce Štípka, který poslal míč z pravé strany hřiště na hranici vápna na Haliloviče a brněnský brankář musel opět zasáhnout.

Běžela dvacátá minuta a opět byl v akci Halilovič, který mohl otevřít skóre utkání. Bosňan se obtočil kolem Fischera a z dobré pozice netrefil odkrytou bránu. Dvořák mu pak hodně vyčinil, že mu nepřihrál před prázdnou svatyni.

I na druhé straně to pořádně hořelo, do vůbec první šance Zbrojovky se dostal nejmenší hráč na hřišti Alois Hyčka a stálo to za to. Po Paškově centru hlavičkoval do břevna hradecké brány.

Čekání na gól skončilo v 63. minutě. Místo Zavadila šel na roh netradičně Sýkora, což se ukázalo jako správný tah, když odchovanec Sparty posadil míč přesně na hlavičku nabíhajícího obránce Schustera.

Hosté mohli záhy odpovědět vyrovnávací brankou, nejprve zahrozil střeleckým pokusem Černý a především tutovka střídajícího Kuliče volala po gólu. Zkušený útočník ohrozil nejistého Hladkého, jemuž vypadl míč z rukavic a plazil se k brankové čáře, z ní ji však brněnský brankář stačil vyškrábnout do bezpečí.

Místo hradeckého vyrovnání se Brňané dočkali druhého pojišťujícího gólu. Další roh rozehrál Sýkora a znovu našel prostor, kde byl střelec. Nyní se o zakončení postaral střelou Jugas. Zbrojovka navíc v samotném závěru zvýšila na 3:0. Zavadilův centr našel Markoviče, který hlavičkou poslal Koubka potřetí lovit míč ze své sítě.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Brno - Hradec Králové

Zbrojovka Brno - Hradec Králové 3:0 (0:0)

Branky: 63. Schuster, 77. Jugas, 90. Markovič. Rozhodčí: Hrubeš - Nádvorník, Černý. ŽK: Černý (Hradec). Diváci: 4150.

Brno: Hladký - Jugas, Košťál, Schuster - Fischer (83. Buchta), Zavadil, Malík (78. Kaščák), Hyčka - Pašek (70. Vávra), Markovič, Sýkora. Trenér: Kotal.

Hradec Králové: Koubek - Holeš, Križko, Rolko, Mareš - Kotiš, Janoušek (67. Kulič) - Štípek (57. Malinský), Černý (78. Prokeš), Halilovič - Dvořák. Trenér: Prokopec.

Václav Kotal (trenér Brna): "Čekali jsme těžký zápas, což se potvrdilo. První poločas se dařilo Hradci vyzrát na náš způsob hry, ale od druhého poločasu to bylo z naší strany lepší. Především se nám dařilo dostávat soupeře pod tlak. Z toho pak přišly šance a góly. Rozhodl i zákrok Václava Hladkého, který za stavu 1:0 vytáhl míč z prázdné brány. Za druhou část jsme si tři body zasloužili."

Luboš Prokopec (trenér Hradce Králové): "Brnu chci v první řadě pogratulovat k výhře. Třicet minut jsme byli vyrovnaným soupeřem, měli jsme dobré šance, ale bohužel se nám je nepodařilo využít. Ve druhém poločase se hrálo v podstatě na jednu bránu a jednoznačně rozhodly standardky, ze kterých Zbrojovka vytěžila všechny své góly. Šance si sice vytváříme, ale stále máme po dvou kolech nula gólů na kontě, samozřejmě nás to mrzí, musíme pracovat na efektivitě. Zatím není důvod k panice, máme za sebou dvě kola."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články