Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Hruška předvedl obrovskou minelu a Boleslav po Lyonu prohrála i s Duklou

Mladá Boleslav – Jejich cíl byl jasný, napravit výprask od Lyonu. Fotbalisté Mladé Boleslavi však místo toho před domácím fanoušky znovu prohráli. Tentokrát nestačili na pražskou Duklu, které podlehli 0:1. O osudu utkání rozhodla již třetí minuta, kdy po obrovské chybě brankáře Hrušky vstřelil první gól v dresu Pražanů francouzský útočník Jean-David Beauguel.

Mladoboleslavský brankář Aleš Hruška
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Dukla při předchozích třech ligových zápasech v Mladé Boleslavi vždy prohrála a velký krok ke zlepšení bilance udělala hned v úvodu. Domácí brankář Hruška udělal velkou chybu, když se mu odkop svezl po kopačce, míč se odrazil k Beauguelovi a útočník Dukly při prvním ligovém startu v základní sestavě snadno skóroval už po třech minutách.

Domácí se dlouho nemohli dostat do rytmu. Až ve 29. minutě se v prvním náznaku výraznější šance ocitl Kysela, jenž si naběhl na dlouhou přihrávku Ščuka, ale zpracování za obranou Dukly se mu nepovedlo. Chudý si o dvě minuty později poradil i s hlavičkou Navrátila, Čajič na druhé straně z přímého kopu pálil mimo.

Jinak ale Středočeši příliš nebezpeční nebyli a naopak mohli inkasovat po dalších akcích aktivního Beauguela. Střelec prvního gólu nejprve v 61. minutě nevyřešil brejk s Gedeonem a za dalších deset minut ho zblízka ve velké šanci vychytal Hruška.

Až v 81. minutě pálil domácí Ščuk nebezpečně z hranice šestnáctky, jenže brankář Chudý míč vyrazil a další těžký zákrok ke druhé vychytané nule při druhém startu v české lize už nepotřeboval.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Mladá Boleslav - Dukla

FK Mladá Boleslav - Dukla Praha 0:1 (0:1)

Branka: 3. Beauguel. Rozhodčí: Královec - J. Paták, Hájek. ŽK: Gedeon, Karavajev, Berger, Chudý (všichni Dukla). Diváci: 3267.

M. Boleslav: Hruška - Kysela, Smejkal, Navrátil, Bořil - Ščuk, Šisler - Skalák, Šultes (62. Magera), Vukadinovič (46. Lalkovič) - Ďuriš (62. Wágner). Trenér: K. Jarolím.

Dukla: Chudý - Karavajev, Štětina, Vorel, Matěj Hanousek - Čajič, Gedeon (81. Hlinka), Marek Hanousek - Berger, Beauguel (90. Jeřábek), Krmenčík (38. Mareš). Trenér: Kozel.

Karel Jarolím (trenér M. Boleslavi): "Do zápasu jsme vstoupili slušně, ale byla to jen krátká pasáž a po ní jsme dostali gól. Situaci jsme nemuseli řešit zpětnou přihrávkou, ale pak vznikla fatální chyba, která je neomluvitelná. Gól pomohl Dukle v jejích taktických záměrech, mohla hrát zezadu z bloku a na rychlé protiútoky. Ve většině případů jsme museli útočit do plných. Byly situace, kdy jsme se před bránu dostávali ze stran, ale v šestnáctce nám chyběl důraz. Po přestávce jsme udělali změny, měli jsme územní převahu, ale byly pasáže, kdy jsme zbytečnými ztrátami míčů pouštěli Duklu do hry. Měli jsme náznaky šancí, ale i kdybychom hráli ještě jeden zápas, gól bychom asi stejně nedali. Čekal jsem víc od ofenzivních hráčů, Vukadinovič a Šultes se moc neprosadili."

Luboš Kozel (trenér Dukly): "Jsem spokojený. V Mladé Boleslavi jsme nikdy neuhráli ani bod a dnes ta série skončila. Cením si tří bodů o to víc, že je to podle mě zasloužené vítězství. Gól jsme sice dali po chybě domácího brankáře a v prvním poločase měla Boleslav více ze hry, ale do šance jsme ji nepustili. Poradili jsme si i se standardkami, což je u Boleslavi vždycky cenné. Domácí ve druhém poločase prostřídali, jejich hru oživil Lalkovič, ale jedinou šanci měl deset minut před koncem Ščuk. Týmu bych vytkl neproměněné šance. Jednogólové vedení jsme měli zvýraznit, aby byl konec klidnější. Tyto tři body pro nás každopádně mají cenu zlata."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články