Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Čechovi se nelíbilo popíchnutí Leverkusenu na Twitteru. Německý klub se mu omluvil

Brankáře Arsenalu Petra Čecha se dotklo, že si Bayer Leverkusen na sociálních sítích udělal legraci z jeho chybné rozehrávky v utkání anglické ligy s Manchesterem City. 

Petr Čech
zdroj: REUTERS autor: John Sibley

V nevážně míněném postu německý klub doporučil zařadit do sestavy svého bývalého brankáře Bernda Lena, který je v londýnském angažmá od léta Čechovým konkurentem. Český gólman v reakci vyčetl Leverkusenu nedostatečnou profesionalitu. Z německé strany se mu poté dostalo omluvy s vysvětlením, že šlo jen o žert.

Situaci, kdy si Čech při snaze o rychlou rozehrávku málem dal vlastní gól, hojně sdíleli fanoušci na sociálních sítích. Na jedno z těchto videí zareagoval Bayer postem: "My bychom o někom věděli..." a připojil video s rozehrávkou Lena, po které dal Leverkusen rychlý gól.

Čechovi se taková reakce německého klubu nezamlouvala a označil ji za neprofesionální. "V Arsenalu sdílíme důležité hodnoty, které z nás dělají velký klub nejen na hřišti. Férová soutěživost, profesionalita a sportovní chování je to nejdůležitější, co se učí mladí fotbalisté. A je smutné vidět, že jiné kluby takové hodnoty nesdílejí," reagoval na twitteru.

Německý klub taková reakce překvapila a Čechovi se omluvil. "Ahoj Petře. Vypadá to, že náš vtip o tom, že bychom rádi viděli v akci Lena, našeho bývalého hráče, byl vzat více osobně, než jsme zamýšleli. Bylo to jen škádlení. Všichni máme hodnoty, o kterých jsi ses zmiňoval, a přejeme ti a tvému klubu jen to nejlepší. A hezky jsi vychytal Agüera v situaci jeden na jednoho," dodal Bayer.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články