Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Walesu máme co vracet, chceme zakončit sraz vítězně, řekl Jankto

Aspoň trochu si spravit náladu. To chtějí fotbaloví reprezentanti po prohrané baráži o postup na mistrovství světa se Švédy v úterním přípravném zápase s Walesem. Záložník Jakub Jankto tvrdí, že národní tým má ostrovnímu soupeři co vracet a rád by zakončil reprezentační sraz vítězně. Zápas Wales – Česko můžete sledovat v přímém přenosu v úterý od 20:15 na ČT sport i na na webu ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentace se chystá na Wales

"Jsme zklamaní, protože postoupit na mistrovství světa byl náš sen. Chtěli jsme to udělat pro sebe i pro lidi. Myslím, že jsme k tomu přistoupili velice dobře. Jen ten výsledek. Některé situace jsme měli dotáhnout a vyřešit lépe, nicméně jsme vypadli," uvedl ve videu od FAČR Jankto.

Tým kouče Jaroslava Šilhavého si s Walesem zopakuje souboj z kvalifikační skupiny. Téměř na den přesně před rokem v Cardiffu prohrál 0:1 a v říjnové domácí odvetě remizoval 2:2. Velšané obsadili před českým celkem druhé místo v tabulce. "Walesu máme co vracet. Mohla by to být pro nás určitá satisfakce, pokud sraz zakončíme vítězně," poznamenal Jankto.

Český tým nastoupil ve Švédsku v rozestavení se třemi obránci a Jankto hrál levého halfbeka. "Je pravda, že rozestavení jsme měnili asi po dvou letech, nikdy jsme to takhle pod panem Šilhavým nehráli. Ale myslím, že jsme to zahráli velice dobře. Jen chyběla útočná fáze," konstatoval Jankto.

"Nejde asi úplně všechno natrénovat za jeden den. Byl jsem překvapený, jak jsme byli v defenzivě silní. Až na ten inkasovaný gól, při kterém nás vykombinovali ve středu hřiště, jsme to odehráli velmi dobře. Myslím, že jsme se na to adaptovali velmi dobře a uvidíme, co trenér vymyslí do dalších zápasů," dodal šestadvacetiletý křídelník španělského Getafe.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články