Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Udělám maximum, abych v reprezentaci vydržel, slibuje Jurečka

Václav Jurečka prožívá životní sezonu. Záložník Slovácka dostal kvůli zranění Patrika Schicka pozvánku do reprezentačního výběru. Ačkoliv se proti Švédsku na trávník nedostal, věří, že proti Walesu by mohl nastoupit a připsat si tak premiérový start.

Je nám líto, video expirovalo.
Do zápasu proti Walesu nenastoupí Havel, šanci by mohl dostat Jurečka

"Trochu jsem to (pozvánku) v hloubi duše měl, protože ta sezona se vyvíjí dobře. Nicméně reprezentace je úplně jinačí úroveň, takže jsem si to nemohl úplně dávat do hlavy, abych byl koncentrovaný na fotbal. Nicméně to vyšlo. Pomohlo mi i to, že spousta kluků je zraněných, jsem tady i proto. Jsem ale rád, že to vyšlo a užívám si to tady," řekl Jurečka.

Do reprezentace byl v pondělí těsně před začátkem srazu dodatečně povolán poté, co se nestihl uzdravit klíčový útočník Patrik Schick. "Začátky nejsou moc jednoduché, protože vstupujete do prostředí, kde vlastně nikoho neznáte. Sice se známe ze hřiště, ale osobně jsem kluky moc neznal. Parta je tu ale skvělá, kluci mě mezi sebe přijali velice dobře. Sedlo si to a teď se cítím dobře. Uvidíme, jak zvládneme (úterní) zápas ve Walesu," uvedl Jurečka.

Český tým ve čtvrtek prohrál ve Švédsku 0:1 po prodloužení v semifinále play-off o mistrovství světa a na šampionátu se nepředstaví. Pro Jurečku byl zápas velkým zážitkem, i když se na trávník nedostal.

"Prožíval jsem to hodně, protože ne každý den hrajete před 50 tisíci fanoušky. Pro mě to byla obrovská zkušenost a vnímal jsem to trochu speciálně, protože jsem to nikdy nezažil. Jsem rád, že jsem mohl být součástí, bohužel se nám nakonec nepodařilo postoupit. Ale pocit a zážitek je dobrý," prohlásil Jurečka.

Šance proti Walesu

Věří, že by mohl dostat šanci ve Walesu. "Jelikož jsme nepostoupili a jde o přátelské utkání, tak doufám, že nastoupím, když jsem tady. Je to sen pro každého fotbalistu, který to hraje a obětuje tomu celý život. Otázka je, jak to zvládnu a jak to bude probíhat. Ale těším se na to," uvedl Jurečka.

"Udělám vše pro to, abych se v reprezentaci udržel. Myslím, že je to výsledek tvrdé dřiny a je to také motivace do dalších fází kariéry. Uvidíme, jak bude postupovat," doplnil Jurečka, který se s 12 brankami v ligové sezoně dělí o druhé místo v tabulce kanonýrů.

Kvůli reprezentačním povinnostem nemohl v pátek za Slovácko nastoupit k semifinále domácího poháru proti Hradci Králové, které jeho tým vyhrál 1:0. "Cukaly mi trochu nohy, nicméně Slovácku jsem věřil. Reprezentace je na prvním místě. Aspoň jsem vyjádřil vzdálenou podporu, psal jsem jim, držel palce a komunikoval i s trenérem Svědíkem. Jsem rád, že to kluci zvládli a těším se na finále," dodal Jurečka.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články