Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vydra si po měsíci zahrál za Burnley a slavil postup v FA Cupu, dál jde i Žambůrek z Brentfordu

Série tří porážek je minulostí. Fotbalisté Burnley přestříleli ve 3. kole Anglického poháru doma třetiligové Peterborough 4:2. Český útočník Matěj Vydra se v dresu vítězů dostal na hřiště v 74. minutě za rozhodnutého stavu. Zaváhal naopak Newcastle, který remizoval s Rochdalem 1:1 a utkání s třetiligovým soupeřem si zopakuje na domácím stadionu. Repete si dá i Manchester United s Wolverhamptonem.

Jan Žambůrek (vpravo) děkuje fanouškům Brentfordu
zdroj: PA autor: Tim Goode

Trenér Burnley Sean Dyche nasadil kombinovanou sestavu a dal příležitost i několika stabilním náhradníkům, na Vydru přesto od začátku neukázal. Sedmadvacetiletý odchovanec Jihlavy nastoupil poprvé od 7. prosince, kdy odehrál 26 minut při debaklu 0:5 s Tottenhamem.

Osmnáctiletý záložník Jan Žambůrek pomohl Brentfordu v souboji druholigových týmů k postupu přes Stoke City. Jediný gól vstřelil krátce před pauzou Emiliano Marcondes. Žambůrek odehrál 80 minut, než ho vystřídal další mladík Fredrik Hammar.

V základní sestavě, konkrétně druholigového Bristolu, nescházel ani obránce Tomáš Kalas a při remíze 1:1 se Shrewsbury si připsal 74 minut.

Je nám líto, video expirovalo.
Rochdale zaskočil Newcastle a vynutil si opakování duelu 3. kola FA Cupu

Opakované střetnutí čeká i účastníka Premier League Newcastle, který remizoval na půdě Rochdale. Favorit se sice brzy ujal vedení po brance Miguela Almiróna, ale soupeř z League One srovnal v 79. minutě zásluhou střídajícího Aarona Wilbrahama. Čtyřicetiletý útočník stál na konci rychlého brejku a zblízka překonal slovenského brankáře Martina Dúbravku.

Watford doma vedl nad dalším celkem z třetí ligy Tranmere už o tři góly, v závěrečné půlhodině však náskok ztratil a remizoval 3:3. Koncovku navíc dohrával po vyloučení Roberta Pereyry v deseti stejně jako v předchozích dvou soutěžních zápasech.

Ještě hůře se vedlo Aston Ville, která podlehla Fulhamu 1:2. Druhým účastníkem nejvyšší soutěže, jenž v FA Cupu končí, je Brighton po porážce 0:1 s Sheffieldem Wednesday.

Manchester City poslal doma proti Port Vale do vedení Oleksandr Zinčenko, soupeř ze čtvrté ligy ovšem dokázal srovnat po hlavičce Toma Popea. Obhájci trofeje zlomili odpor outsidera až ve 43. minutě, kdy si připsal 19. branku v FA Cupu Sergio Agüero. Favorizovaní "Citizens" nakonec zvítězili 4:1, trefili se ještě obránce Taylor Harwood-Bellis a záložník Phil Foden.

Ve šlágru sobotního programu remizoval Wolverhampton 0:0 s Manchesterem United. "Rudí ďáblové" ani jednou netrefili prostor mezi tyčemi, což se jim stalo poprvé od ledna 2015.

Výsledky 3. kola FA Cupu

Bristol City 1:1 Shrewsbury
Birmingham 2:1 Blackburn
Rochdale 1:1 Newcastle
Rotherham 2:3 Hull
Millwall 3:0 Newport
Burnley 4:2 Peterborough
Brighton 0:1 Sheffield Wednesday
Cardiff 2:2 Carlisle
Fulham 2:1 Aston Villa
Oxford 4:1 Hartlepool
Southampton 2:0 Huddersfield
Brentford 1:0 Stoke
Preston 2:4 Norwich
Reading 2:2 Blackpool
Watford 3:3 Tranmere
Bournemouth 4:0 Luton
Leicester 2:0 Wigan
Wolverhampton 0:0 Manchester United
Fleetwood 1:2 Portsmouth
Manchester City 4:1 Port Vale

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články