Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Liverpool se Sheffieldem nezaváhal, Arsenal poprvé pod Artetou vyhrál

Chelsea pouze remizovala v 21. kole anglické ligy na hřišti Brightonu 1:1 a z posledních tří kol vyhrála jen jednou. Naopak Leicester uspěl 3:0 v Newcastlu a upevnil si druhé místo. O bod za ním je obhájce titulu Manchester City, který zdolal Everton 2:1. United nestačili na Arsenal, jenž v lize zvítězil po čtyřech zápasech a poprvé pod vedením kouče Mikela Artety. Tottenham podlehl Southamptonu 0:1, a navíc přišel o zraněného kanonýra Harryho Kanea. Ve čtvrteční dohrávce potvrdil Liverpool pozici lídra soutěže a porazil Sheffield 2:0, vede o třináct bodů a má zápas k dobru. 

Utkání Southampton - Tottenham
zdroj: Reuters autor: Ian Walton

Chelsea vedla od desáté minuty, kdy se trefil kapitán César Azpilicueta, který vstřelil třetí gól v posledních 11 soutěžních zápasech. Na předchozí tři trefy v dresu londýnského celku přitom potřeboval 118 soutěžních utkání.

Hosté dlouho směřovali za třetí venkovní ligovou výhrou po sobě, ale v 84. minutě srovnal krásnými "nůžkami" íránský útočník Alírezá Džahánbachš.

"Dali jsme gól a drželi míč, ale nedokázali jsme dovést zápas do vítězného konce. Udrželi jsme Brighton ve hře a v závěru srovnal krásnou brankou. Měli jsme štěstí, že jsme neprohráli. Nestálost výkonů mě znepokojuje," řekl Lampard.

Leicester navázal na sobotní venkovní výhru 2:1 nad West Hamem. "Lišky" rozhodly v rozmezí 36. až 39. minuty, kdy po špatných rozehrávkách obránce Floriana Lejeunea skórovali Ayoze Pérez a výstavní trefou do horního růžku James Maddison. Konečný výsledek stanovil Hamza Choudhury.

Výhru City zařídil dvěma trefami mezi 51. až 58. minutou Brazilec Gabriel Jesus. Za hosty snížil jeho krajan Richarlison. "Karamelky" pod trenérem Carlem Ancelottim po předchozích dvou výhrách poprvé prohrály.

Southampton zdolal Tottenham díky gólu Dannyho Ingse ze 17. minuty. Kane se zranil čtvrt hodiny před koncem, kdy sice skóroval, ale jeho branka kvůli ofsajdu neplatila.

Vzápětí hostující kapitán střídal. "Zranil si zadní část stehna, to je vždycky nepříjemné. Podrobnější informace nemám," uvedl kouč José Mourinho.

Pod výhru Arsenalu se podepsali Nicolas Pépé a Sokratis Papasthopulos, kteří se prosadili už v prvním poločase. "Kanonýři" se posunuli na desátou pozici a "Rudí ďáblové" jsou pátí s pětibodovým mankem na Chelsea.

West Ham pod vedením staronového trenéra Davida Moyese, jenž v neděli nahradil odvolaného Manuela Pellegriniho, porazil Bournemouth 4:0. Dvakrát se trefil kapitán Mark Noble.

Aston Villa si z Burnley odvezla výhru 2:1 a na jeho stadionu uspěla poprvé od března 1959. "Villans" položili základ k první venkovní ligové výhře od 5. října v úvodním dějství, v němž skórovali Wesley a Jack Grealish. Za domácí v 80. minutě snížil Chris Wood.

Již třetí z posledních čtyř kol vyhrál Watford. S Wolverhamptonem si poradil 2:1, i když hrál od 71. minuty bez vyloučeného Christiana Kabaseleho. Poslední Norwich remizoval s Crystal Palace 1:1 a v lize nezvítězil poosmé v řadě.

Liverpool v Premier League neprohrál doma už 51. zápas za sebou. Že hodlají udělat další krok za titulem, na který klub čeká od roku 1990, potvrdili domácí hráči už ve čtvrté minutě: Andy Robertson poslal před branku z levé strany přízemní centr a Salah měl krok před malým vápnem snadnou pozici.

Egyptský kanonýr se v úvodní půlhodině dostal ještě do dvou slibných šancí, v obou případech se ale proti němu vytáhl gólman Dean Henderson. I po přestávce liverpoolský tlak pokračoval. Sheffield nejprve spasila tyč, ale v 65. minutě si Mané narazil míč se Salahem a nadvakrát skóroval.

Sheffield na podzim udivoval výkony na soupeřových hřištích: ligový nováček venku prohrál až v desátém utkání, v neděli ho přemohl obhájce titulu Manchester City. Na čerstvé klubové mistry světa ale osmý celek tabulky nestačil. Mané se trefil pojedenácté v ročníku, Salah podesáté.

Anglická fotbalová liga - 21. kolo:

Burnley - Aston Villa 1:2 (80. Wood - 27. Wesley, 41. Grealish), Brighton - Chelsea 1:1 (84. Džahánbachš - 10. Azpilicueta), Southampton - Tottenham 1:0 (17. Ings), Newcastle - Leicester 0:3 (36. Pérez, 39. Maddison, 87. Choudhury), Watford - Wolverhampton 2:1 (30. Deulofeu, 49. Doucoure - 60. Neto), Manchester City - Everton 2:1 (51. a 58. Gabriel Jesus - 71. Richarlison), Norwich - Crystal Palace 1:1 (4. Cantwell - 85. Wickham), West Ham - Bournemouth 4:0 (17. a 35. z pen. Noble, 25. Haller, 66. Anderson), Arsenal - Manchester United 2:0 (8. Pépé, 42. Sokratis), Liverpool - Sheffield United 2:0 (4. Salah, 65. Mané).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články