Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Juventusu stačil na výhru jediný gól. Proti Fiorentině ho zařídil Rabiot

Branka Adriena Rabiota z prvního poločasu rozhodla o třech bodech Juventusu Turín v zápase 22. kola italské ligy proti Fiorentině. Hosté se museli obejít bez zraněného Antonína Baráka. Vedoucí Neapol porazila 3:0 poslední Cremonu a po šesté výhře za sebou má na druhý Inter Milán náskok 16 bodů. Inter může manko snížit v pondělí, kdy hraje s předposlední Sampdorií Janov.  Čtyři góly viděli diváci v Udine, odkud si bod za remízu 2:2 odváží Sassuolo. Venku uspěla Monza, která vyhrála 1:0 v Boloni gólem Donatiho z penalty.

O vítězství Juventusu se postaral Adrien Rabiot (vpravo)
zdroj: ČTK / imago sportfotodienst / www.imagephotoagency

V Neapoli otevřel skóre ve 22. minutě Kvaracchelija. Druhý gól přidal ve druhém dějství Osimhen. Pro nejlepšího ligového střelce to byla už 17. branka. Jedenáct minut před koncem upravil na 3:0 Elmas.

Cremona v lednu senzačně vyřadila Neapol v Italském poháru, ale v lize stále čeká na první tříbodový zisk. Tabulku uzavírá s osmi body z 22 utkání.

O výhře Juventusu rozhodl v 34. minutě Rabiot. Čerstvý vicemistr světa s Francií o vítězství "Staré dámy" se trefil hlavičkou po Di Maríově centru. V druhém poločase sice oba týmy vstřelily po jednom gólu, oba však videorozhodčí odvolal kvůli ofsajdu.

Juventus podruhé za sebou vyhrál bez inkasované branky a je devátý. Fiorentina nezvítězila popáté v řadě a je čtrnáctá.

Udine doma sice dvakrát vedlo, ale Sassuolu se podařilo vždy odpovědět, a tak jejich zápas skončil 2:2. Fotbalisté Monzy zvítězili na hřišti Boloni 1:0 díky penaltě Donatiho z 25. minuty. Nováček Serie A neprohrál už posedmé v řadě a je desátý. Boloňa je o příčku níže.

Italská fotbalová liga – 22. kolo:

Udine – Sassuolo 2:2 (1. Udogie, 28. Bijol – 6. Matheus Henrique, 45.+1 vlastní Pérez), Boloňa – Monza 0:1 (25. Donati z pen.), Juventus Turín – Fiorentina 1:0 (34. Rabiot), Neapol – Cremona 3:0 (22. Kvaracchelija, 65. Osimhen, 79. Elmas).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články