Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Vedri se v novém týmu zapsal dvěma góly. Milánské derby rozhodl Giroud

Vydařený debut zaznamenal útočník Simone Verdi v dresu Salarnitany. Ve 24. kole italské ligy svými dvěma góly přispěl k remíze 2:2 domácího celku se Spezií. Derby mezi milánskými Interem a AC rozhodl dvěma brankami Olivier Giroud. Domácí přitom vedli 1:0, v závěru utkání ale francouzský útočník vývoj utkání otočil. Neapol zvítězila na hřišti nováčka z Benátek 2:0 a posunula se na druhé místo o bod za vedoucího obhájce titulu Inter Milán, který odehrál o zápas méně. Stejný počet bodů jako Neapol má i AC Milán. 

Simone Verdi po gólu nad Spezií
zdroj: ČT4

Poslední Salernitana remizovala v italské fotbalové lize se Spezií 2:2. Svůj debut v domácím týmu ozdobil dvěma góly z trestných kopů Simone Verdi. Devětadvacetiletý útočník, který přišel na konci ledna na hostování z FC Turín, pokaždé poslal míč parádní ranou do pravého horního rohu branky.

Verdi, který v předchozím působišti nastoupil v této ligové sezoně jen třikrát a vždy jako náhradník, získal svými trefami Salernitaně dvakrát vedení. Hostům se ale povedlo pokaždé vyrovnat z penalty. Rey Manaj nejprve potrestal faul na Martina Erliče a Daniele Verde po půlhodině proměnil pokutový kop nařízený za ruku.

Salernitana, která nastoupila s kompletně obměněnou základní jedenáctkou oproti předchozí porážce 1:4 v Neapoli, získala z posledních devíti zápasů jen čtyři body. Na předposlední FC Janov ztrácí tři body.

Oficiálně domácí Inter začal druhé "Derby della Madonnina" sezony lépe a v 38. minutě se ujal vedení po Perišičově trefě po rohovém kopu. Nerazzurri drželi vedení až do 75. minuty, pak ale Giroud zařídil AC první vítězný obrat v derby od roku 2004.

Pětatřicetiletý Francouz, jenž nahradil na hrotu útoku zraněného Ibrahimovice, nejprve využil šťastného odrazu míče od bránícího hráče a o tři minuty později se po šikovném uvolnění trefil levačkou ke vzdálenější tyči. V závěru byl vyloučen hostující Hernández, Rossoneri už ale triumf udrželi a přichystali Interu teprve druhou porážku v této sezoně Serie A.

Fotbalisté Janova se nadále trápí

AS Řím udrželo posedmé ze 13 domácích utkání čisté konto, proti Janovu ale pouze remizovalo 0:0. Hosté přitom nevyhráli už 22 zápasů, navíc hráli od 69. minuty bez vyloučeného Östigarda. V závěru viděl červenou kartu i na druhé straně Zaniolo. Římané spadli na sedmou příčku, Janov je předposlední.

Na šesté místo poskočilo Lazio Řím výhrou 3:0 nad Fiorentinou. Jedním gólem přispěl k vítězství kanonýr Immobile, jenž se 18. trefou osamostatnil v čele tabulky střelců Serie A.

Bergamo podlehlo doma v oslabení Cagliari 1:2. Atalanta ztratila body v pátém z posledních šesti zápasů a může přijít o čtvrté místo. Oba góly hostů, kteří opustili sestupové příčky, vstřelil Gastón Pereiro.

Uruguayský útočník v duelu 24. kola Serie A poslal Cagliari do vedení pět minut po změně stran. Chvíli poté navíc dostal červenou kartu za faul domácí brankář Musso, "Nerazzurri" přesto zásluhou Palomina vyrovnali. Nerozhodný stav ale vydržel jen čtyři minuty, než Pereiro rozhodl o vítězství Cagliari.

Čtvrtou ligovou výhru Neapole po sobě zařídil hlavou po necelé hodině hry nigerijský útočník Osimhen. Pojistku přidal v desáté minutě nastavení Petagna, poté co byl krátce předtím vyloučen domácí obránce Ebuehi. Benátky nezvítězily už deset kol a zůstaly na první sestupové příčce.

Vítězný gól Juventusu proti Hellasu zaznamenal ve 13. minutě při soutěžní premiéře v dresu "Staré dámy" Vlahovič, jenž na konci ledna přestoupil z Fiorentiny za téměř dvě miliardy korun. S 18 góly se dělí o vedení v tabulce střelců s Immobilem z Lazia. Konečný stav obstaral Zakaria. Juventus neprohrál v Serii A podesáté za sebou a posunul se o dva body před Bergamo, které sehrálo o zápas méně. Verona, za niž Barák odehrál 72 minut, nenavázala na předchozí dvě vítězství a je devátá.

Triumf Cagliari v Bergamu zařídil dvěma góly Pereiro. Uruguayský útočník otevřel skóre pět minut po změně stran. Chvíli poté navíc dostal červenou kartu za faul domácí brankář Musso, "Nerazzurri" přesto zásluhou Palomina vyrovnali. Nerozhodný stav ale vydržel jen čtyři minuty, než Pereiro rozhodl o vítězství Cagliari, které opustilo sestupové příčky.

Sampdoria Janov si poradila doma se Sassuolem 4:0 a díky prvnímu vítězství po šesti kolech se první sestupové pozici vzdálila na pět bodů.

Obránce David Zima odehrál potřetí za sebou v italské lize za fotbalisty FC Turín celý zápas, jeho tým ale v duelu 24. kola v Udine prohrál po gólech v nastavení 0:2. 

Utkání mezi Udine a FC Turín směřovalo k bezbrankové remíze, jenže ve druhé minutě nastavení dostal druhou žlutou kartu hostující záložník Mandragora a domácí vzápětí poslal do vedení Molina. Konečný výsledek stanovil z penalty Pussetto.

Italská fotbalová liga - 24. kolo:

Salernitana - Spezia 2:2 (3. a 16. Verdi - 12. Manaj z pen., 30. Verde z pen.), AS Řím - FC Janov 0:0, Inter Milán - AC Milán 1:2 (38. Perišič - 75. a 78. Giroud), Fiorentina - Lazio Řím 0:3 (52. Milinkovič-Savič, 70. Immobile, 81. vlastní Biraghi), Bergamo - Cagliari 1:2 (64. Palomino - 50. a 68. Pereiro), Boloňa - Empoli 0:0, Benátky - Neapol 0:2 (59. Osimhen, 90.+10 Petagna), Sampdoria Janov - Sassuolo 4:0 (5. Caputo, 7. Sensi, 63. Conti, 90.+1 Candreva z pen.), Udine - FC Turín 2:0 (90.+3 Molina, 90.+7 Pussetto z pen.), Juventus Turín - Hellas Verona 2:0 (13. Vlahovič, 61. Zakaria).


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články