Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Veselý po úspěšné sezoně prodloužil s Bohemians smlouvu o dva roky, chce hrát znovu o poháry

Jaroslav Veselý prodloužil s Bohemians 1905 smlouvu o další dvě sezony do roku 2026. Původní kontrakt mu měl vypršet za rok. Pětačtyřicetiletý trenér vede vršovický klub od loňského března. Ambice na konkrétní umístění v nové sezoně vyhlašovat nechce. Přeje si jen, aby "klokani" znovu do poslední chvíle bojovali o příčky zaručující účast v pohárové Evropě.

"Mám jediný cíl, udržet se ve všech soutěžích co nejdéle ve hře, což by bylo skvělé. Pokud na konci sezony v posledním kole budeme hrát zápas na takové pozici, která nám zaručí, že máme ve svých rukách boj o poháry, budu spokojený. Může to mít různé cesty, ať už z domácího poháru, nebo prostřední ligové skupiny. V nějaké fázi může být výhodnější skončit sedmý než šestý," řekl Veselý.

Bývalý kouč druholigové Chrudimi povýšil loni na jaře z pozice asistenta po konci Luďka Klusáčka. S Bohemians udržel prvoligovou příslušnost v baráži s Opavou a následně s klubem podepsal nový dvouletý kontrakt.

V minulé sezoně Pražané postoupili do semifinále domácího poháru a v lize nečekaně obsadili čtvrté místo, díky němuž si zajistili první účast v evropských pohárech po 36 letech.

Příští čtvrtek "klokani" rozehrají 2. předkolo Evropské konferenční ligy s norským týmem Bodö/Glimt. Ještě předtím je v sobotu v Pardubicích čeká úvodní zápas ligové sezony.

"Musím zpětně poděkovat Bohemce za šanci, kterou mi tu dala. Vůbec jsem neváhal, prodloužili jsme hned po skončení (minulé) sezony, akorát to říkáme teď. Je to vyjádření naší důvěry navzájem. Spolupráce s (sportovním ředitelem) Mírou (Držmíškem), (předsedou představenstva) Dariuszem (Jakubowiczem) a (ředitelem klubu) Darekem (Jakubowiczem) je na skvělé úrovni za celou dobu, co jsem tady, a to jsme si prožili své," řekl Veselý.

"Prošli jsme si krizovými momenty, zejména v úvodu. Nikdy mezi námi nenastal zásadní spor, vždycky jsme se na všem dokázali skvěle dohodnout. Pro mě jsou takové věci víc než finance nebo aktuální profit. Ani jedna strana nespekulovala. Dohodli jsme se s Mírou snad během hodiny," uvedl pětačtyřicetiletý trenér.

Doufá, že ani jedna strana nebude podpisu litovat. "Nejlepší by bylo, kdybychom dokázali smlouvu naplnit do konce. To by byla největší odměna pro mě i klub, že to bylo správné rozhodnutí. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Vím, jaká je životnost českého trenéra. Každá smlouva může mít konec. Snad případný konec této smlouvy bude veselý, a ne smutný," prohlásil s úsměvem Veselý.

Po uplynulém ročníku skončili v mužstvu například gólman Martin Jedlička, středopolař Aleš Čermák nebo útočník Václav Drchal.

Bohemians naopak posílili brankář Michal Reichl, obránce či záložník Matěj Hybš, záložník Robert Hrubý a útočník Matyáš Kozák, z hostování se vrátil bek Denis Vala.

Další rok na hostování zůstane v mužstvu záložník Michal Beran, roční smlouvu podepsal i kapitán a defenzivní univerzál Josef Jindřišek, ve 42 letech nejstarší hráč ligy.

Návrat záložníka Petra Hronka, který loni v prosinci přestoupil do Slavie, není aktuálně ve hře. "S Hronkem jsme stejně jako se Slavií v kontaktu. V zimě s ní podepsal víceletou smlouvu (do roku 2025). Řekl bych, že když ji podepisoval, trefil bingo. Momentálně přestup zpátky k nám neumožňuje výše uzavřené smlouvy," podotkl sportovní ředitel Bohemians Miroslav Držmíšek.

"Momentální stav je takový, že Slavia hráče, které nevyužije, v první řadě nabízí na přestup. To je jejich priorita. Pokud se jim to nepodaří, může se stát cokoli. V současné době je to pro nás neřešitelné. Co ale bude za měsíc, uvidíme," poznamenal Držmíšek.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články