Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Svět motorů

Veselý o posilách klokanů a situaci s Hronkem: Rád by přišel, ale záleží na vyjádření Slavie

"Klokani" profilují kádr pro pohárovou Evropu, kterou si zahrají po 36 letech. Úspěšný trenér Jaroslav Veselý dovedl Bohemians 1905 po čtvrtém místu z domácí soutěže do Konferenční ligy. Kromě brankáře Michala Reichla, obránce Matěje Hybše a záložníka Roberta Hrubého by Veselý rád přivedl ještě jednoho či dva hráče. Jedním z nich může být univerzální fotbalista do středu obrany i zálohy.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Trenér Bohemians Veselý o příchodech, plánech do sezony a dalších posilách

Bohemians 1905 finišují přípravu, zvládli středeční předposlední zápas s Košicemi 4:1. Poté je čeká start ligy a následné 2. předkolo Konferenční ligy s norským Bodö/Glimt.

Proti slovenskému celku už naskočila do branky nejnovější posila Michal Reichl. Pražský celek ho přivedl z Hradce Králové a podepsal s ním víceletou smlouvu. Prvním důvodem jeho angažování je nejistá situace ohledně Martina Jedličky, který v Bohemians 1905 na jaře hostoval z Viktorie Plzeň.

"Situace s Martinem je stále ve vzduchu a už to spíš vypadá, že to možná nedopadne. Nicméně naděje umírá poslední a chtěli jsme zkvalitnit naši brankářskou pracovní skupinu. Lukáš Soukup mívá zdravotní problémy, a když potřebuje nějaké úlevy, tak jsme si nemohli dovolit v tuhle chvíli jet jen na dva gólmany. Do Norska teď určitě povezeme tři gólmany. Michala už jsme měli vytipovaného delší dobu," osvětlil Veselý pro Českou televizi.

Veselý je v kontaktu s Hronkem, záleží na Slavii

Zřejmě největší jméno v souvislosti s posílením je momentálně Petr Hronek ze Slavie. V Ďolíčku strávil tři a půl sezony, než se vydal do Edenu. Tam ovšem zasáhl jen do šesti ligových zápasů, povětšinou jako střídající hráč. 

"My dva jsme spolu v kontaktu, ale jednání je v rámci nějakého oťukávání a samozřejmě zjišťujeme variantu jeho posílení. Petr by sem rád přišel, ale samozřejmě on nám nepatří, patří Slavii. Teďka je potřeba, aby se k tomu vyjádřila ona, jestli s ním počítá, nebo ne, ale je na soustředění," popsal Veselý.

Hronek v dresu Bohemians ve 102 zápasech vstřelil osmnáct gólů a jedenáct připravil. "Je to hráč, který tady samozřejmě zanechal stopu, ale můžou být třeba složitější jednání z hlediska nějakých kompenzací. Že bychom teď vedli akutní jednání se Slavií, to tak není. I já jsem chtěl, aby se Petr soustředil na Slavii a neseděl zadkem na dvou židlích. Když se teď ukáže, že tam nebude, do nějakého jednání se zapojíme," dodal pětačtyřicetiletý trenér.  

Hybš a Hrubý, dva hráči pro standardky

Dříve už však "klokanům" klaply příchody levého krajního obránce Matěje Hybše z Plzně, jenž hostoval v Teplicích, a Roberta Hrubého, který pomohl se záchranou ve Zlíně.

"Matěj měl podařené jaro v Teplicích. Už jsme ho zvažovali před rokem a v zimě, kdy mohl být součástí kompenzace za Romana Květa. Z nějakého důvodu to nedopadlo. Jsem rád, že se to podařilo teď a tím, že vlastně Vondra není ještě úplně stoprocentní, měl vlastně zlomeninu lýtkové kosti a nevíme, jestli stoprocentně chytne začátek ligy, tak jsme potřebovali vzadu posílit. Matěj je konstruktivní obránce, který se hodí do zakládání hry a do standardek. Jde o hotového hráče, který má zkušenosti i z pohárů," prohlásil Veselý.

Střední záložník Hrubý si vyzkouší už šesté prvoligové angažmá. "Technický hráč a náhrada za Aleše Čermáka (odešel do Dunajské Stredy – pozn. red.). Je to konstruktivní záložník, který měl velmi dobrá čísla ve Zlíně. Také umí kopat výborně standardní situace," přidal Veselý, jenž loni v létě podepsal v Ďolíčku dvouletou smlouvu.

Bohemians by rádi přivedli defenzivního univerzála

Na hráčském trhu se ještě Veselý s vedením klubu poohlíží po jedné či dvou posilách, záleží také na výsledku předkola s Bodö/Glimt.

"Máme dva v hledáčku, takové řeknu univerzálnější fotbalisty, kteří nám zahrají víc postů. To znamená, hodil by se nám hráč typu záložník a zároveň stoper. Takový, co nám vykryje jeden, dva, případně třeba tři posty, protože ten kádr teď máme na nějakých osmnácti lidech. V případě nějaké kalamity v defenzivě nejsme úplně stoprocentní. Nemáme ty posty zdvojené, takže by nás nějaký univerzál zajímal. Pořád je mimo Vondra, kterého jsem zmiňoval, a Petrák bude až za dva měsíce. Záleží také, jak dopadne předkolo, třeba pak přivedeme jednoho dva hráče," uzavřel Veselý.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články