Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ve fotbale dostáváte, co si zasloužíte, řekl Koubek po výprasku

Na tento zápas by asi radši zapomněl. Tomáš Koubek dostal šanci v brance fotbalové reprezentace v přípravném zápase v rakouském St. Pöltenu proti Austrálii a dostal čtyři góly. "Je to hodně kruté, protože obraz hry nebyl zase tak hrozný," konstatoval gólman francouzského Rennes.

Tomáš Koubek dostává druhý gól od Australanů
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Hlavní příčinu tvrdé porážky viděl v proměňování šancí, v čemž byli Australané jasně lepší. "Výsledek samozřejmě vypadá hrozivě, ale hra v poli nebyla až tak špatná. Těch situací ve vápně soupeře si vytváříme spoustu, ale nezachováme chladnou hlavu. Kdybychom vedli my, třeba to vypadá jinak. Takhle jsme si to vyžrali všichni až do dna," řekl brankář s tím, že mladý český výběr se určitě bude zlepšovat. "Věřím, že budoucnost je před námi," prohlásil Koubek.  

Popsal, jak tragický výsledek vznikl. "Australané dobře bránili a vycházeli do rychlých protiútoků. A my jsme je do nich postupem času pouštěli. Je to 0:4 a pěkně nám to zchladilo palice," dodal Koubek.

"Každý si to představoval jinak. Já taky. Dostat čtyři góly po takové sezoně, ve které jsem se cítil dobře... Bohužel, to je fotbal. Ve fotbale dostáváte to, co si zasloužíte," sdělil pětadvacetiletý gólman. Z nejvyššího výprasku českého týmu v samostatné historii však nechtěl dělat velké drama. "Je třeba se zamyslet nad chybami, ale zase bych nijak extra nepanikařil," konstatoval a neproměňování šancí vidí jako dlouhodobý problém týmu.  

Očekává, že mu budou fanoušci vyčítat hlavně třetí branku, kterou dostal po střele na přední tyč. "Z mého pohledu byly všechny situace těžké, ale z pohledu lidí takový možná třetí gól nebyl. Ale nevím, člověk chce chytit všechno," podotkl Koubek.  

Za celou minulou sezonu inkasoval čtyři góly v utkání jen v prosincovém zápase francouzské ligy s mistrovským Paris St. Germain (1:4). "Takhle jsem si to nepředstavoval. Čtyři góly určitě nejsou hodné brankáře národního týmu, ale je to tak, jak to je. Člověk se na to podívá a bude se snažit poučit z chyb," konstatoval Koubek. "Fotbal nekončí, jedeme dál. Ve středu nás čeká další prověrka," připomněl druhou rakouskou přípravu s Nigérií.


Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články