Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Na Austrálii s Koubkem. Mít takovou konkurenci na každém postu, snil Jarolím

Tři vyrovnané gólmany má v reprezentačním výběru trenér Karel Jarolím. Ten se v přípravném zápase proti Austrálii na soustředění v Rakousku rozhodl postavit do branky Tomáše Koubka. Gólman Rennes dostal přednost před Jiřím Pavlenkou z Brém a Tomášem Vaclíkem z Basileje. Zápas můžete sledovat živě od 12:55 hod. na ČT2 a na webu ctsport.cz.

Tomáš Koubek
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Koubek má za sebou první sezonu ve Francii, v níž s Rennes skončil na pátém místě v tabulce a zahraje si skupinu Evropské ligy. Celkem v Ligue 1 odchytal 34 z 38 zápasů a udržel deset čistých kont. Pavlenka byl zase klíčovou postavou při záchraně Brém v bundeslize, Vaclík s Basilejí postoupil do osmifinále Ligy mistrů.  

"Přál bych si, abychom měli takovou konkurenci na každém postu," konstatoval ve videorozhovoru den před zápasem Jarolím. "V základu nastoupí Tomáš Koubek, který od začátku v posledních přípravných zápasech nechytal, a měl by odchytat celé utkání. Věřím, že potvrdí formu z Rennes," dodal český kouč.  

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští fotbalisté se připravují na zápas proti Austrálii

Po Austrálii čeká reprezentaci další nezvyklý soupeř Nigérie, ale Jarolím by před zářijovým vstupem do Ligy národů uvítal spíš evropské soupeře. "Musíme to brát tak, jak to je. Nakonec v březnu jsme také hráli se soupeři, se kterými se často nepotkáváme," připomněl duely s Uruguayí a Čínou. "Snad to nebude mít vliv na podzimní vystoupení týmu," řekl.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články