Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Van Gaal začal v Manchesteru: Chci navázat na Fergusona

Manchester – Pouze pět dní poté, co Nizozemsko dovedl na mistrovství světa k třetímu místu, se trenér Louis van Gaal oficiálně ujal vlády v Manchesteru United. Nešetřil chválou na adresu svého nového klubu, žádné konkrétní cíle však na tiskové konferenci na Old Trafford fanouškům neslíbil.

Nový trenér Manchesteru United Louis van Gaal (vlevo) s Bobbym Charltonem
zdroj: ČTK/AP autor: Jon Super

"Nepotřebuji dovolenou. Úkol jako United je pro mě svátek. Už za prvních 24 hodin jsem pochopil, že je to největší klub na světě," řekl dvaašedesátiletý trenér.

Na stadionu ho přivítal legendární Bobby Charlton, který stejně jako příznivci klubu věří, že Van Gaal vrátí United na výsluní, z něhož po sedmém místě v lize klub ustoupil. "Nebudu dělat žádné předpovědi. Každý ví, co všechno jsem vyhrál, ale teprve budoucnost ukáže, jestli se mi to podaří i tady," řekl trenér opatrně.

Chtěl by prý navázat na trenérskou filozofii Alexe Fergusona, s nímž prý se rád sejde u kávy nebo u sklenky vína. Určitě bude chtít přivést nějaké posily, zatím má jisté dvě - obránce Luke Shawa ze Southamptonu a záložníka Andera Herreru z Bilbaa, za něž klub utratil více než 70 milionů eur. Velmi nadějná jsou prý jednání o příchodu chilského záložníka Artura Vidala z Juventusu.

Šetřit Van Gaal nemusí, čtvrtý nejlépe vydělávající klub světa uzavřel nové smlouvy s Chevroletem a Adidasem, které mu ročně vynesou 160 milionů eur. Příjmy tak pravděpodobně překonají hranici půl miliardy eur, což loni dokázal jen Real Madrid.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články