Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Valné hromady FAČR mají měnit stanovy i složení výkonného výboru

Řádná a mimořádná valná hromada v pražském hotelu Pyramida Fotbalové asociace ČR mají dnes řešit změny stanov a rozhodovat o možném odvolání dvou členů výkonného výboru - druhého místopředsedy FAČR Jana Richtera a předsedy Řídicí komise pro Čechy Martina Drobného - a případně volit jejich nástupce.

Svolat mimořádnou hromadu musel výkonný výbor na základě žádosti nadpoloviční většiny klubů českých divizí. Za pokusem o odvolání Richtera, jenž je zároveň poslancem za ANO, a Drobného stojí hnutí F-evoluce, které vzniklo předloni na podzim po zatčení bývalého místopředsedy FAČR Romana Berbra s cílem změnit poměry v českém fotbale.

O post místopředsedy se chce za F-evoluci ucházet miliardář Milan Kratina, patřící mezi padesát nejbohatších Čechů. Dalším kandidátem je šéf pražského Motorletu Rudolf Blažek. O pozici předsedy Řídící komise pro Čechy se za F-evoluci uchází Tomáš Novák a za "konzervativnější" křídlo Slavomír Kozel.

Aby se dva členové výkonného výboru volili, museli by nejprve delegáti Richtera s Drobným odvolat, což je ale méně pravděpodobné. Kratinovy šance poklesly po takzvané provolbě, v níž si 48 českých divizních klubů vybralo 21 delegátů valné hromady s hlasovacím právem a ti jsou podle zákulisních informací spíš proti F-evoluci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články