Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Psotka definitivně končí v Plzni. Stal se novým sportovně-technickým ředitelem FAČR

Očekávaný scénář se stal realitou. Novým sportovně-technickým ředitelem Fotbalové asociace ČR byl jmenován Zdeněk Psotka, který po šesti letech skončil ve Viktorii Plzeň, kde vykonával funkci šéftrenéra mládeže a později sportovního ředitele. Osmačtyřicetiletého odborníka na konci dubna vybral výkonný výbor ze tří kandidátů, doporučených Sportovní radou.

Zdeněk Psotka
zdroj: ČTK autor: Kubeš Slavomír

Nedávno zřízený poradní orgán asociace Sportovní rada předložila výkonnému výboru tři možná jména na sportovně-technického ředitele. Vedle Psotky doporučila někdejšího reprezentanta Karla Poborského a Jiřího Plíška. Důvěru dostal Psotka a čekalo se pouze na to, zda bývalý brankář a trenér Olomouce nabídku oficiálně přijme.

Adepta na pozici sportovně-technického ředitele hledalo nové vedení FAČR v čele s předsedou Petrem Fouskem už delší dobu. Psotka na základě organizační struktury asociace bude současně druhým zástupcem generálního sekretáře. Pod sebou by měl mít sportovní úsek včetně reprezentací.

Změny v Plzni řešil Fotbal fokus podcast:

Podle generálního ředitele a majitele Viktorie Adolfa Šádka je za Psotkou v Plzni vidět obrovský kus práce. "Své bohaté zkušenosti nyní bude moci předávat ve prospěch rozvoje celého českého fotbalu, což je za mě jednoznačně správná volba, a hrálo to důležitou roli i v jednání o jeho uvolnění," uvedl Šádek pro klubový web.

"Propojili jsme systémově celý klub od prvního mužstva až po nejmladší přípravky, společně s trenéry nastavili systém, který nese ovoce. A samozřejmě nesmím zapomenout na spoustu krásných zážitků ze všech úrovní fotbalu, tedy nejen toho profesionálního, ale i regionálního," dodal Psotka, o jehož nástupci úřadující ligoví mistři jednají.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články