Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Vaclíka nahradil v reprezentačním áčku Kovář z jednadvacítky, Kalas není úplně fit

Zraněného gólmana Tomáše Vaclíka zastoupí ve fotbalové reprezentaci Matěj Kovář. Celek trenéra Jaroslava Šilhavého se ve středu střetne v přípravném zápase v Plzni s Ukrajinou. Mladý brankář Manchesteru United ještě v pondělní odchytal za jednadvacítku vítězné utkání s Albánií (4:0), předtím ve čtvrtek za "Lvíčata" nastoupil i proti Slovinsku (1:0). Utkání Česko – Ukrajina můžete sledovat od 20:20 v přímém přenosu na ČT sport i na webu ctsport.cz.

Matěj Kovář
zdroj: ČTK/PA/ autor: John Walton

"Jelikož byl Matěj dosud na srazu jednadvacítky, odpovídá pravidlům covidového protokolu UEFA," řekl na on-line tiskové konferenci mluvčí reprezentace Petr Šedivý.

Kovář si vysloužil první pozvánku do národního A-týmu. Jedničku Vaclíka zranil po špatné malé domů hned v první minutě zápasu v Belgii domácí útočník Romelu Lukaku, který mu přišlápl nohu. Český gólman ještě chvíli pokračoval, ale ve 14. minutě přepustil místo debutantovi Jindřichu Staňkovi. Ten proti Ukrajině začne v základní sestavě.

Je nám líto, video expirovalo.
Chytrý: Vaclík nebude, ke změnám v sestavě asi dojde

Zatím nejistý je start obránce Tomáše Kalase, který měl lehkou virózu. "Po tréninku nám řekne, jak se cítí. Nebylo to úplně ideální, protože zápas v Belgii odehrál s velkým sebezapřením, a potom mu nebylo úplně nejlíp. Dohodneme se po tréninku," řekl Šilhavý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články