Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Vaclík proti Ukrajině kvůli zranění nenastoupí. Trenéři zvažují náhradu z jednadvacítky

Česká fotbalová reprezentace půjde do středečního přípravného duelu s Ukrajinou bez Tomáše Vaclíka. Jednička národního týmu se zranila v nedělním kvalifikačnímu duelu s Belgií, kdy dvaatřicetiletému brankáři přišlápl nohu Romelu Lukaku. Trenéři zvažují, že pro závěrečný zářijový duel povolají mladého gólmana z jednadvacítky. S lehkou virózou se potýká obránce Tomáš Kalas.

Brankář Tomáš Vaclík při zápase s Belgií
zdroj: REUTERS autor: Johanna Geron

"Tomáš Vaclík podstupuje podrobnější vyšetření, ale už teď můžeme říct, že nebude k dispozici na to poslední utkání. Neznáme ještě přesně charakter zranění, ale je hodně bolestivé a Tomáš se bude muset léčit," řekl asistent trenéra Jiří Chytrý.

"Za Tomáše uvažujeme o povolání někoho z mladých kluků z jednadvacítky," dodal spolupracovník hlavního kouče Jaroslava Šilhavého.

Vaclíka zranil po špatné malé domů hned v první minutě zápasu v Belgii domácí útočník Romelu Lukaku, který mu přišlápl nohu. Český gólman ještě chvíli pokračoval, ale ve 14. minutě přepustil místo debutantovi Jindřichu Staňkovi.

Národní tým se vrátil z Bruselu, kde v neděli večer prohrál v kvalifikaci 0:3 a ztratil reálnou naději na přímý postup na mistrovství světa. Mužstvo se přesunulo do Plzně, kde se bude připravovat na středeční přípravný duel.

"Všichni ostatní hráči by měli být k tomu utkání k dispozici. Malinko řešíme, že se Tomáš Kalas potýká s takovou virózou. Doufáme, že se nám to v týmu nerozjede. Pokud ne, věříme, že nebudeme muset nikoho povolávat a odehrajeme to s tím stávajícím kádrem, který tu máme k dispozici," uvedl Chytrý.

Zápas s Ukrajinou bude mít ve středu výkop ve 20:45.

Je nám líto, video expirovalo.
Chytrý: Vaclík nebude, ke změnám v sestavě asi dojde
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články