Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vaclík opouští Basilej. Vítají ho v Seville

Tomáš Vaclík míří z Basileje do Španělska. V klubu FC Sevilla absolvoval zdravotní prohlídku a dohodě nic nebrání. Reprezentační gólman se upíše čtvrtfinalistovi uplynulé sezony Ligy mistrů na tři roky. Potvrdily se tím nedávné spekulace švýcarského tisku.

Tomáš Vaclík
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Sevilla si devětadvacetiletého reprezentanta vyhlédla jako náhradu za některého z gólmanů, který by měl španělský klub opustit. Celek z Andalusie má nabídky jak na jedničku Sergia Rica, který by mohl odejít do anglické Premier League, tak na Davida Soriu. Ten za Sevillu odchytal závěr sezony včetně čtvrtfinále Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov.

Je nám líto, video expirovalo.
Brankář Tomáš Vaclík si vysloužil angažmá v Seville

Vaclík podstupuje zdravotní prohlídku. Pokud se nestane nic neočekávaného, upíše se v příštích hodinách sedmému celku minulého ročníku La Ligy na tři sezony. Podle španělského deníku Marca vyjde Vaclík Sevillu na sedm milionů eur, tedy přes 182 milionů korun.

Se Sevillou Vaclíka čeká Evropská liga. "Je velmi známým hráčem, odehrál plno zápasů v Lize mistrů a byl lídrem v Basileji. Je to vyzrálý hráč a měl velký zájem sem přijít. Měl mnoho možností od týmů, které hrají Ligu mistrů. A preferoval jít sem k nám, protože chce, aby rostl," uvedl ředitel FC Sevilla Joaquín Caparrós.

Vaclík byl v Basileji od léta 2014 a smlouvu tam měl ještě na tři roky. Patřil k hlavním oporám týmu a opakovaně byl vyhlášen nejlepším gólmanem švýcarské ligy, kterou s klubem třikrát vyhrál. Jeden triumf si připsal v domácím poháru. Celkem za Basilej odchytal 169 soutěžních utkání.

Předtím rodák z Ostravy působil ve Vítkovicích, na Žižkově a ve Spartě Praha a v české lize má na kontě 87 startů. Za reprezentační A-tým dosud odchytal 20 utkání.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články