Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vaclík: Diametrálně jiný výkon než s Austrálií. Porazit Nigérii je cenné

Velmi pozitivně vnímá Tomáš Vaclík vítězství nad Nigérií (1:0). V přípravném duelu národní tým porazil účastníka světového šampionátu a Vaclíka těšilo, že spolu se spoluhráči odehrál zcela jiné utkání, než jak tomu bylo minulý týden proti Austrálii. Tehdy utrpěla reprezentace historický debakl 0:4.

Tomáš Vaclík
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Je to cenná výhra. Sami o sobě prohlašovali, že mohou vyhrát mistrovství světa. Nějakou pasáž utkání jsme byli lepší, drželi jsme míč, měli jsme hodně standardek a šancí z nich. Druhou půli už měla standardky hlavně Nigérie, ale nějakou větší šanci si nevytvořila. Zvládli jsme to dobře a byl to diametrálně odlišný výkon od Austrálie," řekl Vaclík.

Proti Nigérii odchytal první poločas, pak přepustil místo v bráně Jiřímu Pavlenkovi. "Nejtěžší zákrok byl asi proti té střele zpoza vápna. Ale nebyl jsem si jistý, jestli jde do brány. U přímáku jsme viděli na videu, že to Moses kope přes zeď. Oni ji nerozšířili, takže jsem viděl míč docela brzo," popsal Vaclík.

Ve druhé půli přišel silný déšť a vítr, kvůli čemuž dokonce musel být zápas na chvíli přerušen. "To střídání vyšlo dobře, počasí bylo pár minut šílené. Jirka Pavlenka to měl složité hlavně při rozehrávce, protože míč se ve vzduchu začne vracet. Délka míče pak není taková, jaká by nám pomohla při tom tlaku," upozornil devětadvacetiletý gólman.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko – Nigérie

Líbila se mu hra českého týmu na tři stopery v rozestavení 3-5-2. "Je to kompaktnější, když jsme pod tlakem, mohou se zatáhnout i halfbeci. Hráli jsme to tak i v kvalifikaci, v tomto rozestavení jsme odehráli nejlepší zápas proti Německu. Asi nám to sedí. Je dobře, že máme dvě varianty, mezi kterými můžeme přepínat," podotkl Vaclík.

Věří, že svěřenci Karla Jarolíma jsou po úspěšné generálce dobře připraveni na podzimní skupinu Ligy národů. "Liga národů ale začíná až za dlouho a do té doby se může stát spousta věcí. Je hodně spekulací ohledně přestupů. Ale cítím, že v týmu něco je a že to není tak špatné, jak se psalo nebo jaké jsme měli výsledky," prohlásil.

Situaci v národním týmu se věnoval i poslední díl Fotbal fokus podcastu:

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články