Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv Z: ČSR - Kanada

Magnet v Lize národů zvládla lépe Anglie, Haaland skolil hattrickem Rumunsko

V repríze utkání o bronz na mistrovství světa 2018 se fotbalistům Anglie podařila vendeta. Ve Wembley totiž v rámci Ligy národů udolali Belgii 2:1 a poskočili do čela skupiny A2. Ve skupině B1 zazářil norský supertalent Erling Haaland, který se pod vítězství 4:0 nad Rumunskem podepsal hattrickem. Kazachstán s českým trenérem Michalem Bílkem remizoval 0:0 s Albánií.

Fotbalisté Anglie se radují z gólu v utkání proti Belgii
zdroj: REUTERS

Belgii poslal do vedení v 16. minutě z pokutového kopu Romelu Lukaku. Anglie inkasovala poprvé po šesti zápasech, naposledy jí vstřelil gól přesně před rokem Zdeněk Ondrášek při vítězství české reprezentace 2:1.

Před pauzou však proměnil penaltu i na druhé straně Marcus Rashford a v 65. minutě dokonal obrat tečovanou střelou Mason Mount. "Rudí ďáblové" tak prohráli po třinácti mezistátních duelech a po téměř dvou letech. 

Francie remizovala s Portugalskem bez branek

Poslední mistři světa Francouzi i úřadující mistři Evropy Portugalci byli v úvodních dvou duelech stoprocentní, ve vzájemném utkání však branka nepadla. Obě mužstva proto mají ve skupině A3 sedm bodů. Třetí Chorvatsko, které porazilo 2:1 Švédsko, ztrácí čtyři body.

Portugalci odehráli druhé bezbrankové střetnutí v rozmezí pěti dnů, naposledy remizovali ve středu v přípravě se Španělskem. "Les Bleus" nenavázali na vysoké vítězství 7:1 nad Ukrajinou a přišli o pětizápasovou vítěznou šňůru.

Skotsko udolalo Slovensko a vede "českou" skupinu, Haaland zářil

Skotsko prodloužilo sérii bez porážky už na sedm utkání, jedinou trefu obstaral zblízka v 54. minutě osamocený Lyndon Dykes. O první místo si ostrovní celek zahraje ve středu s českou reprezentací, která ztrácí bod.

Kanonýr Dortmundu Haaland se stal šestým hráčem, který v Lize národů zaznamenal hattrick. Dvakrát těžil z precizních přihrávek Martina Ödegaarda a své představení završil čtvrthodinu před koncem ránou zpoza vápna. Čtvrtý gól Norů přidala čerstvá posila Lipska Alexander Sörloth. Seveřané jsou i proto na prvním místě ve skupině B1.

Nizozemci neskórovali ani ve druhém utkání pod vedením nového kouče Franka de Boera, který nahradil Ronalda Koemana, jenž zamířil do Barcelony. Po porážce 0:1 v přípravě s Mexikem tentokrát remizovali 0:0 s Bosnou a Hercegovinou. Ve vyrovnané skupině A1 skončil výsledkem 0:0 i zápas Polsko - Itálie. "Squadra Azzura" proto zůstala o bod na prvním místě.

Albánci soupeře přestříleli a v úvodu zápasu trefili brankovou konstrukci, přesto třetí výhru nad Kazachstánem v řadě nepřidali. Ve druhém střetnutí skupiny C4 remizovala Litva 2:2 s Běloruskem, a tak mají všechny čtyři celky na kontě po čtyřech bodech.

Fotbalová Liga národů:

Skupina A1:
Bosna a Hercegovina - Nizozemsko 0:0

Skupina A2:
Anglie - Belgie 2:1 (1:1)
Branky: 39. Rashford z pen., 65. Mount - 16. Lukaku z pen.

Skupina A3:
Chorvatsko - Švédsko 2:1 (1:0)
Branky: 32. Vlašič, 84. Kramarič - 66. Berg.

Skupina B1:
Norsko - Rumunsko 4:0 (2:0)
Branky: 13., 64. a 74. Haaland, 39. Sörloth.

Skupina B4:
Irsko - Wales 0:0
Finsko - Bulharsko 2:0 (0:0)
Branky: 52. Taylor, 67. Jensen.

Skupina C2:
Arménie - Gruzie 2:2 (1:0)
Branky: 6. Bajramjan, 88. Mchitarjan - 46. Kačarava, 74. Okriašvili.
Estonsko - Severní Makedonie 3:3 (1:1)
Branky: 33. a 61. Sappinen, 76. Liivak z pen. - 3. vlastní Kuusk, 80. Panděv, 88. Zajkov.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články