Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Už nechceme jen do Ligy mistrů, teď bojujeme o titul, říká Schick

Nastavení fotbalistů Leverkusenu se změnilo. Pociťuje to český reprezentant Patrik Schick a tu proměnu mentality si pochvaluje. Osmadvacetiletý útočník cítí, že Bayer nyní bojuje o německý titul a další trofeje, zatímco v minulosti byl cílem klubu "pouze" postup do Ligy mistrů. Schick to řekl v rozhovoru pro list Kölner Stadt-Anzeiger.

Patrik Schick
zdroj: Reuters

"Mentalita v klubu se změnila. Teď bojujeme o titul. Už se nechceme jenom kvalifikovat do Ligy mistrů, chceme vyhrát pár trofejí," uvedl Schick. "Této změny jsem si všiml hned, jak jsem začal trénovat po zranění," doplnil český útočník, který se v říjnu vrátil do sestavy Leverkusenu po vleklých problémech s třísly a operaci přitahovačů.

Svěřenci španělského trenéra Xabiho Alonsa vedou bundesligovou tabulku o dva body před úřadujícím mistrem Bayernem Mnichov. Ve čtvrtfinále Německého poháru se utkají se Stuttgartem a postoupili rovněž do osmifinále Evropské ligy. "Máme velkou šanci něco vyhrát. Ne kvůli pozici, na níž jsme, ale kvůli našemu hernímu stylu," prohlásil Schick.

Leverkusen, kde působí i další Češi útočník Adam Hložek a brankář Matěj Kovář, navíc v této sezoně ještě neprohrál soutěžní zápas. "Věříme si. Hrajeme dobrý, atraktivní fotbal a vytváříme si spoustu gólových příležitostí. Ale nedokážu říct, v jaké soutěži máme největší šanci na trofej," dodal bývalý hráč Sparty, Sampdorie Janov, AS Řím nebo Lipska, jenž v sezoně dal ve dvanácti soutěžních zápasech šest gólů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články