Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Svět motorů

Schick po bleskovém hattricku: Pořád mi něco chybí, mohu hrát mnohem lépe

Hattrickem během 16 minut skolil vzdorující Bochum a výrazně přispěl k vítězství rozjetého Leverkusenu 4:0. Přesto se Patrik Schick po utkání 16. bundesligového kola nechal slyšet, že se ještě po vleklém zranění necítí ve formě. Zimní přestávku chce proto využít k intenzivnímu tréninku, protože cítí, že může hrát mnohem lépe.

Patrik Schick (vpravo) oslavuje se spoluhráči z Leverkusenu gól v Bundeslize
zdroj: REUTERS

Schick po zdravotních patáliích s třísly nastoupil v Bundeslize v základní sestavě poprvé od loňského října. V posledním duelu kalendářního roku stihl všechny góly v úvodním poločase. "Jsem moc šťastný, lepší scénář jsem si ani nedokázal představit," řekl Schick.

Zimní odpočinek neplánuje. "Nebudu mít moc volna, mám před sebou hodně práce. Ještě nejsem stoprocentní, cítím, že mi pořád něco chybí. Mohu hrát mnohem lépe," doplnil bývalý hráč pražské Sparty, Sampdorie Janov, AS Řím nebo Lipska, který od říjnového návratu zaznamenal šest soutěžních branek.

Leverkusen, kde působí i další čeští fotbalisté Matěj Kovář a Adam Hložek, vede neúplnou tabulku o čtyři body před Bayernem Mnichov, ale obhájce titulu má utkání k dobru.

Svěřenci Xabiho Alonsa neprohráli úvodních 25 soutěžních zápasů v sezoně (z toho 22 vítězství), což je německý rekord. "Chtěli jsme odehrát dobrý podzim, ale v tohle nedoufali ani ti největší optimisté," podotkl Alonso. "Proti Bochumi to byl krásný fotbal, hodně šancí. Přesně takhle se chceme prezentovat i v novém roce," přidal Schick.

AFCON se blíží

Na přelomu ledna a února bude mít ovšem Leverkusen značně redukovaný kádr, protože nejlepší týmový střelec Nigerijec Victor Boniface a další hráči odjedou na Africký pohár národů (AFCON). Alonso v duelu s Bochumí nechal na zkoušku pět afrických fotbalistů na lavičce náhradníků.

"Samozřejmě to byl test, ale nebyl to risk. V bundesligovém utkání bych neriskoval," uvedl španělský mistr světa Alonso. "Určitě to bez nich nebude snadné, ale jak jste mohli vidět, máme široký a hodně silný kádr. Bude to šance pro ostatní," dodal Schick.

Leverkusen usiluje o premiérový německý titul, poslední trofej získal v roce 1993, kdy vyhrál Německý pohár.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články