Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Schick sestřelil Bochum hattrickem, nezaváhal ani Bayern

Patrik Schick se zase jednou vytáhl. Útočník Leverkusen dal hattrick Bochumi a zásadně přispěl k vysoké výhře 4:0. Byl to druhý Schickův hattrick v Bundeslize. Jeho tým dál vede tabulku o čtyři body před mistrovským Bayernem Mnichov, který zvítězil 2:1 ve Wolfsburgu.

Patrik Schick z Leverkusenu oslavuje gól v Bundeslize
zdroj: REUTERS

Schickův Leverkusen dál vede tabulku o čtyři body před mistrovským Bayernem Mnichov, který vyhrál 2:1 ve Wolfsburgu. Český útočník nastoupil po vleklých zdravotních problémech v základní sestavě v Bundeslize poprvé od loňského října a skóroval v ní po deseti měsících. Všechny tři góly stihl v úvodním poločase během závěrečné čtvrthodiny.

Skóre otevřel ve 30. minutě z penalty poté, co ho fauloval brankář Riemann. Vzápětí zvýšil na 2:0 po Frimpongově centru z pravé strany. V 41. minutě v další velké šanci přestřelil, ale v nastavení první půle po rohovém kopu už hattrick zkompletoval, když se prosadil hlavou navzdory těsné obraně hostů. Utkání s Bochumí pro českého reprezentanta skončilo v 67. minutě, kdy ho vystřídal Nigerijec Boniface, a krátce nato desátým gólem v soutěži potvrdil pozici nejlepšího střelce Leverkusenu.

V závěsu za Leverkusenem zůstává Bayern, který zvítězil ve Wolfsburgu 2:1. Václav Černý do hry naskočil z domácí lavičky v 84. minutě. V první půli se za bavorský klub trefili Musiala a Kane, domácí se vzmohli jen na Arnoldovo snížení. Kane nastřílel v Bundeslize už 21 branek, k čemuž přidal pět asistencí.

Vítězství si připsal i třetí Stuttgart, který doma porazil Augsburg 3:0 a na první místo ztrácí osm bodů. Za VfB se postupně prosadili Undav, Guirassy a Führich.

Union opustil sestupové pásmo

V Berlíně padaly branky až ve druhém poločase. Nejprve se v 55. minutě trefil Hollerbach, na jehož zásah navázal o 23 minut později Fofana, který je v Berlíně na hostování z Chelsea a gólově se v Bundeslize prosadil poprvé.

Union, jenž si v letošní sezoně zahrál skupinovou fázi Champions League, získal tříbodový náskok na barážovou 16. pozici a navíc má zápas k dobru.

Německá fotbalová liga – 16. kolo:

Union Berlín – Kolín nad Rýnem 2:0 (56. Hollerbach, 78. Fofana), Eintracht Frankfurt – Mönchengladbach 2:1 (90.+2 Buta, 90.+8 Koch  27. Wöber), Heidenheim – Freiburg 3:2 (53. Dinkci, 85. Kleindienst, 90.+3 vlastní Ginter  7. a 64. z pen. Höler), Leverkusen – Bochum 4:0 (30. z pen., 32. a 45.+1 Schick, 69. Boniface), Stuttgart – Augsburg 3:0 (18. Undav, 45.+2 Guirassy, 69. Führich), Wolfsburg – Bayern Mnichov 1:2 (45.+1 Arnold  33. Musiala, 43. Kane).


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články