Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

United se rozešli s Arsenalem bez gólů, City navýšilo náskok. Na Liverpool West Ham nestačil

Chelsea, Manchester City, Liverpool a teď i Arsenal. To je výčet soupeřů, s nimiž v letošní sezoně Premier League Manchester United uhrál bezbrankovou remízu. Tu poslední na stadionu Gunners v 21. kole. Hubenou výhru 1:0 nad Sheffieldem zařídil Manchesteru City Gabriel Jesus, "Citizens" tak v tabulce odskočili městskému rivalovi United na rozdíl tří bodů. Chelsea vyhrála poprvé pod novým trenérem Thomasem Tuchelem, Burnley porazila 2:0. Leicester přišel o druhé místo, když nečekaně podlehl Leedsu 1:3. Po šesti zápasech bez porážky padl West Ham, který podlehl Liverpoolu 1:3. Tottenham podlehl 0:1 Brightonu a prohrál druhé ligové utkání za sebou a v tabulce je šestý.

Alexandre Lacazette přepadává přes Harry Maguira
zdroj: Reuters autor: ANDY RAIN

Arsenal měl nejblíže k vítěznému gólu, ale Alexandre Lacazette v 56. minutě trefil z přímého kopu břevno. V závěru hostující Edinson Cavani ve velké šanci těsně minul.

United přes třetí bodovou ztrátu z posledních čtyř kol stanovili nový klubový rekord, když venku neprohráli v 18. ligovém utkání za sebou. "Kanonýři" protáhli sérii bez prohry na sedm duelů a jsou osmí.

City poslal do vedení v deváté minutě Gabriel Jesus, jenž zblízka zakončil akci Ferrana Torrese a zaznamenal první ligovou branku od listopadu.

Domácí favorité sice pojistku nepřidali, ale jinak dominovali a bez větších problémů popáté v řadě udrželi v Premier League čisté konto.

Sheffield nenavázal na středeční senzační triumf 2:1 nad Manchesterem United a zůstává na dně tabulky s pouhými osmi body.

V prvním zápase pod taktovkou německého kouče proti Wolverhamptonu (0:0) Chelsea i přes jasnou střeleckou převahu neskórovala a i tentokrát spoustu šancí nevyužila.

Úvodní gól obstaral ve 40. minutě kapitán César Azpilicueta, který se trefil poprvé po roce. Pojistku přidal další obránce Marcos Alonso, který oslavil brankou teprve čtvrtý ligový start v ročníku.

Newcastle se poprvé prosadil na půdě Evertonu v 73. minutě díky Wilsonově hlavičce z rohu. Letní posila z Bournemouthu přidala pojistku ve třetí minutě nastavení po brejku. Osmadvacetiletý Wilson si v sezoně Premier League polepšil na deset branek.

Leicester se v zápase s Leedsem ujal vedení ve 13. minutě. Prosadil se Harvey Barnes, který se trefil počtvrté v sedmi posledních zápasech Premier League. Leeds rychle vyrovnal, Bamfordovu přihrávku zužitkoval Stuart Dallas. Hosté dokonali obrat po půli díky Bamfordově trefě a nahrávce Jacku Harrisonovi, který výhru United zpečetil. Leeds je i díky dnešnímu výsledku druhým nejlépe skórujícím týmem venku, kde dal 22 branek. Bamford je s 11 góly na třetím místě v tabulce střelců.

Liverpoolu v zápase s West Hamem k výhře hodně pomohl útočník Muhammad Salah, který dal dva góly. Za poražené hráli Tomáš Souček i Vladimír Coufal. 

Liverpool nastoupil bez několika zraněných opor, kromě dlouho absentujícího Virgila van Dijka nebyl trenérovi Jürgenu Kloppovi k dispozici ani Fabinho či Sadio Mané. Roli tahouna na sebe vzal Salah, který poprvé otevřel hlubokou obranu "Kladivářů" až přesným obstřelem v 57. minutě. Nedlouho poté se egyptský reprezentant radoval znovu, když využil rychlého kontru po ubráněném rohovém kopu soupeře. Salah tak dosáhl na metu 20 branek ve všech soutěžích v sezoně, kterou překonal ve čtyřech ročnících v řadě, což v dresu Liverpoolu naposledy dokázal v 80. letech nejlepší střelec v historii "Reds" Ian Rush.

Vítězství Liverpoolu v 84. minutě ještě stvrdil Georginio Wijnaldum, snížení Craiga Dawsona o tři minuty později už na dělbu bodů vliv nemělo. Souček dostal žlutou kartu, stejně jako Coufal odehrál celý zápas.

Brighton doma přehrál Tottenham 1:0. Jediný gól vstřelil v 17. minutě po rychlé kombinaci Leandro Trossard. Tottenham v druhém poločase zatlačil na soupeře, ten však hrozil z brejků. Jeden z nich mohl využít střídající Aaron Connolly, jeho střelu do odkryté branky však skluzem zneškodnil obránce Toby Alderweireld.

Anglická fotbalová liga - 21. kolo:

Everton - Newcastle 0:2 (73. a 90.+3 Wilson), Crystal Palace - Wolverhampton 1:0 (60. Eze), Manchester City - Sheffield United 1:0 (9. Gabriel Jesus), West Bromwich - Fulham 2:2 (47. Bartley, 66. Pereira - 10. De Cordova-Reid, 77. Cavaleiro), Arsenal - Manchester United 0:0, Southampton - Aston Villa 0:1 (41. Barkley), Chelsea - Burnley 2:0 (40. Azpilicueta, 84. Alonso), Leicester - Leeds 1:3 (13. Barnes - 15. Dallas, 70. Bamford, 84. Harrison), West Ham United - Liverpool 1:3 (87. Dawson - 57. a 68. Salah, 84. Wijnaldum), Brighton - Tottenham 1:0 (17. Trossard).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články