Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Odvážný výkon proti brejkové příšeře. Stále se s námi musí počítat, lebedil si Klopp

Jsme stále tady! Tento vzkaz poslal liverpoolský trenér Jürgen Klopp rivalům v Premier League po čtvrtečním vítězství 3:1 na stadionu Tottenhamu. Obhájce trofeje slavil v nejvyšší anglické soutěži po pěti zápasech a posunul se na čtvrté místo v tabulce - čtyři body za vedoucí Manchester City, který má utkání k dobru.

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp (vpravo) se usmívá v zápase s Tottenhamem
zdroj: AP autor: Shaun Botterill

"Bylo to velmi dobré, a abych byl upřímný, tak rovněž velmi potřebné. Byl to dobrý okamžik se trochu ukázat. Stále jsme tady! Musí se s námi počítat, to je dobré vědět," uvedl Klopp.

Jeho svěřenci ve šlágru 20. kola nejprve se štěstím přežili únik Son Hung-mina, jehož gól neplatil kvůli centimetrovému ofsajdu, a poté dvakrát udeřili na přelomu poločasů. Tottenham sice vzápětí snížil, ale poslední slovo měl hostující Sadio Mané. Liverpool v Premier League skóroval po dlouhých 487 minutách a poprvé od konce prosince.

"Jde o velký posun vpřed. Byl to odvážný výkon v zápase proti brejkové příšeře, kterou oni jsou. O to je to výjimečnější," pokračoval Klopp.

"Co se oproti předchozím duelům změnilo? Je zřejmé, že rozhodování v klíčových momentech. V perfektní chvíli jsme otevřeli skóre a mohli jsme jít do poločasu s vedením. Byli jsme na tom velmi dobře běžecky a řekl bych, že jsme utkání kontrolovali," dodal třiapadesátiletý stratég.

Defenzivu Liverpoolu dál kosí zranění 

Radost z vítězství mu trochu zkazilo zranění Joela Matipa, který v poločase střídal kvůli potížím s kotníkem. Liverpool přišel o dalšího hráče v obraně, kde už jsou dlouhodobě mimo Virgil van Dijk s Joem Gomezem a po minulém střetnutí přibyl na marodku také Fabinho. Proti Tottenhamu hrál s Matipem na stoperu záložník Jordan Henderson.

"Věděli jsme, že Matip má potíže s kotníkem. Nebyla šance, aby do druhé půle nastoupil. Jde o problém s vazy, je to vážné. V defenzivě už moc hráčů nemáme. Je to neuvěřitelné, co se tam děje," zakončil Klopp.

Zdroj
Sky Sports, The Guardian

Hlavní zprávy

Nejčtenější články