Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Týmy AC i Interu ztratily dvougólová vedení

Řím - AC Milán hrál proti deseti, vedl 2:0, a přesto nezískal tři body. O ně se, po pravdě řečeno, připravil sám. Fiorentina nepřestala bojovat, vybojovala si dvě penalty (přičemž první z nich po faulu na Adema Ljajiče byla poměrně diskutabilní) a získala tak bod za remízu 2:2. Naopak Juventus zdolal poslední Pescaru 2:1 a tabulku vede s náskokem 12 bodů. Obhájce titulu se proti ligovému nováčkovi dlouho nemohl prosadit, nakonec však díky dvěma trefám Mirka Vučiniče získal očekávané tři body.

Fotbalisté Juventusu slaví Vučiničovu trefu
zdroj: EPA autor: ALESSANDRO DI MARCO

Domácí Fiorentina inkasovala v zápase s Milánem už ve 14. minutě od svého bývalého hráče Riccarda Montoliva, ve 39. minutě ji navíc oslabil taktickým faulem stoper Nenad Tomovič. Dvoubrankový náskok zajistil milánskému týmu v 62. minutě Mathieu Flamini, jenže ke třem bodům to AC nestačilo. Fiorentina vyrovnala ze dvou penalt během sedmi minut. Nejdříve si pro faul došel Adem Ljajič a sám skóroval, brzy nato byl faulován Juan Cuadrado a pokutový kop úspěšně zahrál záložník David Pizarro. Tým Massimiliana Allegriho dohrával zápas se čtyřmi útočníky, ale žádné větší gólové šance se nedočkal.

Milán, momentálně třetí s 58 body, si tak v boji o Ligu mistrů pojistil šestibodový náskok na čtvrtou Fiorentinu. Na druhé straně se mu však může vzdálit druhé místo, zaručující přímý postup do skupinové fáze. To nyní drží Neapol, kterou ještě čeká dnešní utkání s Janovem. A soupeři Milánu, Inter a Lazio, ležící na pátém, respektive šestém místě s 50 body, mají ještě zápasy k dobru a na letošního osmifinalistu Ligy mistrů se také mohou dotáhnout.

31. kolo Serie A:

Juventus Turín - Pescara 2:1 (73. z pen. a 78. Vučinič - 83. Cascione), Boloňa - FC Turín 2:2 (65. Kone, 86. Guarente - 25. Barreto, 90.+3 Bianchi), Fiorentina - AC Milán 2:2 (66. Ljajič z pen., 73. Pizarro z pen. - 14. Montolivo, 62. Flamini), 15:00 Catania - Cagliari, Inter Milán - Bergamo, Sampdoria Janov - Palermo, Siena - Parma, Udine - Chievo, 20:45 Neapol - FC Janov.

Juventus rozhodl o výhře až v závěrečné dvacetiminutovce. Giuseppe Rizzo v pokutovém území stáhl Artura Vidala, uviděl červenou kartu a hosté museli dohrávat utkání v deseti hráčích. Nařízenou penaltu Vučinič proměnil. Nejlepší střelec Juventusu zaznamenal devátou ligovou trefu a jeho proměněná penalta byla zároveň jeho stou brankou v nejvyšších soutěžích.

Za dalších pět minut se po přihrávce Kwadwa Asamoaha Vučinič prosadil technickou střelou podruhé. Pescara i v deseti dokázala snížit po individuální akci Emannuela Cascioneho. Na vyrovnání však již poslední tým tabulky nedosáhl, připsal si sedmou porážku v řadě a s 21 body zůstává poslední.

Inter ztratil v 56. minutě své vedení 1:0 nad Bergamem, ale hned z protiútoku ho poslal zpět o gól před soupeře záložník Ricardo Álvarez, který v 57. minutě navíc přidal i gól na 3:1. Favorit se ovšem v šokujícím závěru naprosto složil a prohrál 3:4. Všechny góly vstřelil nejlepší kanonýr Atalanty Denis. Argentinský útočník napřed proměnil pokutový kop v 56. minutě, za dalších šest minut vyrovnal a rozhodující gól přidal střelou zblízka v 77. minutě. V sezoně se trefil patnáctkrát.

Neapol si dvoubrankové vedení nad Janovem vypracovala už v úvodní půlhodině. V 18. minutě po individuální akci Edinsona Cavaniho skóroval Goran Panděv, ve 29. minutě úspěšně vypálil Blerim Dzemaili. Další gól již nepadl a domácí bezpečně vyhráli.

Boloňa remizovala na domácím hřišti s FC Turín 2:2. Domácí prohrávali od 25. minuty, kdy míč zblízka hlavou dorazil za brankovou čáru Paulo Barreto. Boloňa dokázala vyrovnat dvacet minut po přestávce, kdy se opět hlavou prosadil po přesném centru Panajotise Kone. Domácí pak byli po trefě Tiberia Guarenteho blízko výhře, v nastaveném čase však z poslední akce zápasu udeřil Rolando Bianchi. Boloni patří dvanácté místo, Turín je čtrnáctý a na svého dnešního soupeře ztrácí bod.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články