Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Turín i se Zimou obral o body AC Milán. Immobile hattrickem vyřídil Janov, Barák znovu nehrál

Lídr italské fotbalové ligy AC Milán remizoval v 32. kole 0:0 na hřišti FC Turín, za který odehrál 63 minut reprezentační obránce David Zima. Třetí Neapol prohrála 2:3 s Fiorentinou a na první místo ztrácí dva body. Ciro Immobile zařídil hattrickem výhru Lazia Řím 4:1 v Janově a je nejlepším střelcem soutěže. Pohárové příčky se vzdalují Bergamu, které podlehlo 1:2 domácímu Sassuolu.


Radost hráčů Interu Milán z gólu Edina Džeka
zdroj: ČTK/PA/IPA autor: Francesco Scaccianoce

AC Milán remizoval bez branek podruhé za sebou a stejně jako před týdnem s Boloňou s týmem z druhé poloviny tabulky. Přičinil se o to i Zima, jenž se objevil v sestavě "Býků" poprvé od 12. února a zápasu s Benátkami. První příčku má ve vyrovnané tabulce ve svých rukách Inter, který ztrácí dva body a má zápas k dobru.

Neapol sice bojuje o první scudetto od roku 1990, na domácí půdě ale prohrála už pátý ligový duel v sezoně. Na vedoucí Gonzálezův zásah dokázal odpovědět střídající Mertens, Fiorentina ale rozhodla dvěma góly v 66. a 72. minutě, trefili se Ikoné a Cabral. Osimhen v závěru už jen snížil.

"Fialky" navázaly na pohárový triumf a zvítězily na stadionu Diega Maradony podruhé v sezoně. To se naposledy povedlo Laziu v ročníku 2014/15. Fiorentina se posunula na sedmé místo o dva body za pohárové pozice.

Osmé je Bergamo, které pokořil dvěma brankami Traoré. V nastavení zkorigoval skóre Muriel, jenž dal v Serii A 25. gól z pozice střídajícího hráče. Ve tříbodové éře dal stejný počet už jen bývalý útočník Juventusu nebo Cagliari Alessandro Matri.

Immobile neskóroval v předchozích třech soutěžních zápasech, na hřišti předposledního týmu soutěže si to ale vynahradil. Dvaatřicetiletý kanonýr nejprve v závěru první půle zvýšil křížnou střelou na 2:0, po hodině hry nadvakrát zakončil únik a sedmý hattrick v Serii A završil v 76. minutě technickým obstřelem na zadní tyč.

Immobile má v této sezoně na kontě 24 ligových branek a o dva zásahy předstihl dosavadního lídra tabulky střelců Dušana Vlahoviče z Juventusu. "Biancocelesti" zůstali šestí za městským rivalem AS, které po obratu porazilo 2:1 poslední Salernitanu.

Inter rozhodl o vítězství nad Veronou mezi 22. a 30. minutou, kdy se prosadili Barella s Džekem po dvou asistencích Perišiče. "Nerazzurri" prodloužili ligovou sérii bez porážky na šest utkání. Hellas venku nevyhrál popáté za sebou a je devátý.

Cagliari otevřelo skóre proti Juventusu v 10. minutě zásluhou kapitána Joaa Pedra. Těsně před pauzou odpověděl De Ligt a čtvrt hodiny před koncem obrat Juventusu dokonal Vlahovič. Srbský kanonýr si v sezoně polepšil na 22 ligových gólů a v čele tabulky střelců se osamostatnil před Immobilem z Lazia Řím.

Italská fotbalová liga - 32. kolo:

Empoli - Spezia 0:0, Inter Milán - Hellas Verona 2:0 (22. Barella, 30. Džeko), Cagliari - Juventus Turín 1:2 (10. Joao Pedro - 45. De Ligt, 75. Vlahovič), FC Janov - Lazio Řím 1:4 (68. vlastní Patric - 45.+1, 63. a 76. Immobile, 31. Marušič), Benátky - Udine 1:2 (86. Henry - 35. Deulofeu z pen., 90.+4 Becao), Neapol - Fiorentina 2:3 (58. Mertens, 84. Osimhen - 29. González, 66. Ikoné, 72. Cabral), Sassuolo - Bergamo 2:1 (24. a 61. Traoré - 90.+3 Muriel), AS Řím - Salernitana 2:1 (81. Pérez, 85. Smalling - 22. Radovanovič), FC Turín - AC Milán 0:0.



Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články